Sparta

Sparta folders

Op dit moment is er geen folder beschikbaar voor Sparta

Vergelijkbare folders

Vergelijkbare winkels

Bike Totaal
ANWB
Halfords
Tango
Renault
Profile Tyrecenter
Stella Fietsen
Jase & Joy
Slager Automaterialen
Fietsvoordeelshop.nl
Gazelle
AutoWeek
Kwik-Fit
Sparta
Volkswagen
Flyer
BMW
Hyundai

Populaire folders

Tips voor Sparta korting

Folder Sparta

Sparta is een fietsenfabrikant uit Nederland die opgericht werd in 1917. In dat jaar werd de firma opgericht onder de naam Verbeek & Schakel. De naam Sparta werd datzelfde jaar nog in gebruik genomen voor de verkoop van fietsen. Sinds 1920 produceert het bedrijf zelf fietsen. Dat begon met het maken van bakfietsen die in eerste instantie voorzien waren van een motor. Vanaf 1931 werd er ook gewerkt aan de productie van motorfietsen voor de particuliere markt. Dat liep zelfs zo goed dat er gebruik werd gemaakt van motoren voor het racen van wedstijden. De productie van motoren en bromfietsen stopte in 1982.

Spartamet

In 1985 werd door Sparta een speciale fiets geproduceerd met een benzinemotor. Deze fiets werd de Spartamet genoemd en kan geschaard worden onder de noemer snorfietsen. Jaarlijks werden er rond de 20.000 fietsen van dit type gemaakt tot en met het jaar 1999. De Spartamet was een fiets die in verschillende uitvoeringen verkocht werd. Zo was er een standaardversie en werden er ook tandems verkocht van dit type. De fietsen waren allemaal voorzien van een benzinemotor waarmee ongeveer 70 kilometer op 1 liter brandstof kon worden afgelegd. De maximale snelheid die met een Spartamet behaald kon worden was wel 25 kilometer per uur.

Fietsen

Vandaag de dag bestaat het aanbod van Sparta uit fietsen en elektrische fietsen. De fietsen zijn verdeeld in twee verschillende soorten, te weten de reguliere fietsen en speciale fietsen. Reguliere fietsen zijn fietsen voor gewoon gebruik, ook wel bekend als de zogenaamde stadsfiets. Dit zijn fietsen die voorzien zijn van enkele versnellingen en bedoeld zijn voor dagelijks gebruik naar bijvoorbeeld school, het werk of om boodschappen te doen. Stadsfietsen van Sparta zijn meestal voorzien van enkele extra’s zoals een bagagedrager aan de voorkant van de fiets. In het verleden had het merk ook kinderfietsen in het assortiment.

Speciale fietsen

Om iedereen te kunnen laten fietsen worden er door Sparta ook speciale fietsen geproduceerd. Dit zijn fietsen zoals tandems waar je met twee personen op kunt rijden en bijvoorbeeld fietsen met een verlaagd frame. Een fiets met een verlaagd frame maakt het voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn gemakkelijker om op te kunnen stappen. Voor ouders die met de kinderen op de fiets willen rijden zijn er ook speciale fietsen. Dit zijn fietsen die voorzien zijn van een extra stevige standaard en een stevige bagagedrager om een kind op mee te kunnen nemen. Ook voor lange mensen worden er speciale fietsen op maat gemaakt door het merk.

Elektrische fietsen

Vandaag de dag is de elektrische fiets bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Daar speelt Sparta dan ook handig op in door een breed assortiment van e-bikes te verkopen. Er worden, net als bij de gewone fietsen, fietsen verkocht voor regulier gebruik en speciale fietsen. In de laatste categorie kun je denken aan een tandem met een ingebouwde elektromotor en accu. Met speciale smart e-bikes kunnen zaken zoals locatie, snelheid en afstand worden bijgehouden in combinatie met een app op je smartphone. Een speciaal type fiets dat ook gemaakt wordt is de speed e-bike. Dit zijn fietsen waarmee snelheden tot wel 45 kilometer per uur gehaald kunnen worden.

Verkooppunten

De fietsen van Sparta worden verkocht bij nagenoeg elke fietsenwinkel. Daarbij zijn zaken die gespecialiseerd zijn in bepaalde typen fietsen die door Sparta geproduceerd worden zoals bijvoorbeeld de e-bikes en de speed e-bikes. Voor aangepaste fietsen zoals fietsen voor lange mensen, tandems en fietsen die bedoeld zijn voor gezinnen, kun je ook op de meeste plekken terecht. Via de website van het bedrijf kunnen geen fietsen gekocht worden, maar kun je wel eenvoudig een verkooppunt vinden. Daar kun je ook een afspraak maken voor het maken van een proefrit op een fiets of een elektrische fiets. Online en bij de verkooppunten kun je uitgebreide informatie en advies krijgen over het assortiment van Sparta.

Nieuwsbrief en folder

Regelmatig worden er door het bedrijf nieuwe fietsen geproduceerd, zeker als het aankomt op elektrische fietsen. Om daarvan op de hoogte te blijven kun je uiteraard regelmatig een bezoek brengen aan de website of bij de dealer langsgaan. Een andere manier om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom Sparta is door een bezoek te brengen aan 1Folders.nl. Daar vind je alle actuele folders van het merk met daarin aanbiedingen, nieuwe fietsen en ander nieuws met betrekking tot de fietsen die door Sparta op de markt gebracht worden.

Over Sparta

Bij het uitzoeken van een nieuwe fiets kom je al snel op het merk Sparta uit. Het bedrijf werd al in 1917 in Apeldoorn opgericht en had in eerste instantie de pijlen op bak- en bromfietsen gericht. Naarmate de fiets populairder werd, is Sparta zich toe gaan leggen op het ontwerpen en fabriceren van fietsen. Tegenwoordig is het assortiment, en de naamsbekendheid, van Sparta onwijs groot te noemen.

In de afgelopen jaren heeft Sparta met name de focus gelegd op de elektrische fietsen. Zij zijn dan ook één van de marktleiders binnen de wereld van de e-bikes. Daarnaast levert Sparta ook nog standaard fietsen, zoals fietsen voor naar school, fietsen voor naar werk, fietsen voor recreatieve tochten en zogeheten specials. Onder die laatste noemer vallen onder andere een tandem of een fiets met een verlengde wielbasis.

Je kunt de fietsen van Sparta bekijken bij één van de Sparta winkels in ons land. Deze winkels bevinden zich eigenlijk door het hele land; veel fietsenmakers en verkopers van fietsen zijn namelijk door Sparta gekwalificeerd als officiële verkooppartners. Bij deze winkels ben je ook aan het juiste adres om jouw fiets eventueel te laten repareren.

Via de website van Sparta is het gehele assortiment inzichtelijk, maar je kunt de fietsen niet online bestellen. Voor het kopen van de fietsen moet je echt naar één van de Sparta winkels toe. Volgens de visie van Sparta moeten de fietsen op de juiste manier afgeleverd worden. Dat is dan ook één van de redenen waarom het bedrijf alleen de fietsen via de officiële verkoopkanalen aan de markt brengt.

Als je vragen over een fiets of een bestelling hebt, kan je het beste rechtstreeks met de Sparta winkel contact opnemen. Wil je toch liever met het hoofdkantoor contact opnemen? Dan kan dat middels een online contactformulier of via Facebook Messenger. Op de website is tevens een sectie met veelgestelde vragen te vinden; mogelijk staat het antwoord op jouw vraag daar al vermeld.