Gazelle

Gazelle folders

Op dit moment is er geen folder beschikbaar voor Gazelle

Vergelijkbare folders

Vergelijkbare winkels

Bike Totaal
ANWB
Halfords
Tango
Renault
Profile Tyrecenter
Stella Fietsen
Jase & Joy
Slager Automaterialen
Fietsvoordeelshop.nl
Gazelle
AutoWeek
Kwik-Fit
Sparta
Volkswagen
Flyer
BMW
Hyundai

Populaire folders

Populaire Gazelle winkels

Tips voor Gazelle korting

Folder Gazelle

De fietsenfabriek van Gazelle werd in 1892 opgericht en hier werden naast fietsen ook auto’s brom- en motorfietsen geproduceerd. Sinds 1992 heet het Koninklijke Gazelle en de oprichters van de fietsenfabriek zijn Willem Kölling en Rudolf Arentsen. Kölling was een medewerker van de PTT, het toenmalige post, telegraaf en telefoon bedrijf en importeerde vanuit Engeland de eerste fietsen die in Nederland verkocht werden. Zo begon Gazelle in haar jonge jaren. Het hoofdkantoor is te vinden in het Gelderse Dieren en er werken meer dan 300 mensen voor het Nederlandse bedrijf. Meer dan 250.000 fietsen komen jaarlijks de fabriek uitrollen en dat maakt dat de firma de absolute marktleider in Nederland is.

Uitbreidingen

Doordat het idee van Kölling erg goed werkte en er uitbreiding nodig was, ging hij de samenwerking aan met Arentsen. In Dieren werd in 1902 een bedrijfsterrein gekocht en vanaf dat moment was Gazelle officieel geboren. Een jaar later verkocht Gazelle ook motorfietsen die niet door het bedrijf zelf werden gemaakt. De jaren die volgden stonden in het teken van verdere uitbreidingen en al snel konden grotere aantallen fietsen gemaakt worden in Dieren. De positieve ontwikkeling bleef doorgaan tot aan de Tweede Wereldoorlog. Er werden zelfs fietsen geëxporteerd naar Nederlands-Indië en werd Gazelle ook innovatief door de tandem op de markt te brengen. Kort daarna begon Gazelle toch eigen motorfietsen te produceren en te verkopen.

De Tweede Wereldoorlog

De oorlog gooide voor een groot gedeelte roet in het eten voor Gazelle. De materialen die het bedrijf nodig had om de fietsen te produceren werden naar Duitsland verscheept en net voordat Nederland bevrijd werd, werden de machines nog even verwoest door de Duitsers. Gazelle ging echter niet bij de pakken neerzitten en gooide de schouders eronder. Bijna 10 jaar na de oorlog kwam de 1 miljoenste fiets de fabriek uit en groeide Gazelle steeds verder uit tot de belangrijkste maker van fietsen in Nederland. Toen de firma in 2012 120 jaar bestond, werd de 14 miljoenste fiets in de fabriek van Gazelle gemaakt.

Kernwaarden

Gazelle heeft zelf geen fysieke winkels waar je naartoe kunt, maar werkt in plaats daarvan met dealers die het merk verkopen. Niet elke fietsenwinkel kan zomaar een dealer van het fietsenmerk worden, voor de firma is het belangrijk dat de winkel dezelfde kernwaarden als Gazelle heeft. Wanneer dit het geval is, dan zal de goedkeuring als dealer snel verlopen. Gazelle werkt enkel met vakkundige mensen die weten waar ze het over hebben. Op deze manier krijg jij als klant altijd het beste advies. De dealers krijgen van Gazelle trainingen over de nieuwste producten zodat ze het jou ook op de juiste manier kunnen uitleggen en laten zien. Ook de service moet hierbij goed zijn, want een fiets heeft nou eenmaal goed onderhoud nodig.

Dealers zoeken

Op de website van Gazelle kun je precies zien welke dealers er aangesloten zijn. Hiervoor hoef je enkel je plaats in te vullen en komt een lijst met winkels tevoorschijn. Hier kun je dan een winkel uitkiezen om de informatie te bekijken. Het adres staat erbij en ook een link naar de website van de dealer. Je kunt ook eenvoudig een proefrit plannen. Je moet namelijk zeker zijn dat de fiets ook echt wat voor je is alvorens je deze aanschaft. In de Experience Centers van Gazelle kun je dit ook doen. Om te kijken waar deze centers precies gevestigd zijn kun je ook even op de website kijken.

Online shoppen

Het is ook mogelijk om je fiets online op de website van Gazelle te bestellen. Je kunt het assortiment eenvoudig doorbladeren en de collectie filteren op bijvoorbeeld frame model, type fiets, kleur en natuurlijk prijs. Zo komen enkel fietsen in beeld die binnen jouw budget passen. De meeste fietsen op de site zijn nog weer naar je eigen smaak aan te passen qua kleur, frame maat, versnellingen en remsysteem. Zo heb je een fiets die helemaal bij jouw voorkeuren en wensen aansluit. Deze wordt na betaling vervolgens gewoon bij je thuis afgeleverd.

Nieuwsbrief en folder

Als je graag op de hoogte wilt blijven van alles wat met Gazelle te maken heeft, zou je je even in moeten schrijven voor de nieuwsbrief van de firma. Hier staan alle aanbiedingen en nieuwe fietsen in en blijf je eenvoudig up-to-date. Op 1Folders.nl kun je de folder van Gazelle doorbladeren en op de website van de fietsenfabriek staan ook de meest actuele acties. Kijk dus vooral even voordat je een fiets van Gazelle gaat kopen of je nog wat geld kunt besparen op een goede kwaliteit fiets van het merk.

Over Gazelle

Nederland staat uiteraard te boek als een land waarin iedereen fietst. Die situatie hebben we onder meer te danken aan Gazelle. Dit Nederlandse fietsenmerk werd al in 1892 opgericht, waarna onder meer fietsen, auto’s en bromfietsen werden geproduceerd. In het jaar 1992 heeft Gazelle zelfs de stempel ‘Koninklijk’ mogen ontvangen.

Hedendaags is Gazelle nog steeds één van de grootste merken binnen de fietsen branché. Het merk levert onwijs veel verschillende fietsen; dit totale aanbod is terug te vinden in de webshop van Gazelle. Het totale aanbod is onderverdeeld in enkele categorieën: Elektrische fietsen, Stadsfietsen, Transportfietsen, Trekkingfietsen, en Moederfietsen. Per categorie vind je onwijs veel verschillende varianten terug. Elke variant is ook weer in bepaalde varianten verkrijgbaar; onder andere de maat en het aantal versnellingen is per fiets te bepalen.

In de webshop kan je eveneens direct de gewenste fiets bestellen. Op het moment dat je online een fiets besteld, wordt deze altijd naar de geselecteerde Gazelle dealer verzonden. De dealer maakt vervolgens de fiets helemaal gereed voor jou, waarna jij hem bij de dealer op kunt halen. Uiteraard krijg je daar ook nog uitleg over hoe de fiets werkt en dergelijke. Het is niet mogelijk om de fiets bij jou thuis te laten bezorgen.

Als je niet tevreden met de ontvangen fiets bent, heb je 14 dagen de tijd om van jouw aankoop af te zien. Dit dien je rechtstreeks te regelen met de Gazelle dealer waarbij jij de fiets opgehaald hebt.

Mocht je vragen hebben, kan je altijd een beroep doen op de klantenservice van Gazelle. Op werkdagen staat de klantenservice telefonisch voor jou klaar via telefoonnummer 0800 707 07 07. Daarnaast is het ook mogelijk om een mailtje te sturen naar [email protected]. Tot slot kan je ook terecht bij de Gazelle dealer voor al jouw vragen omtrent de fietsen van dit merk.