Douwe Egberts

Douwe Egberts folders

Op dit moment is er geen folder beschikbaar voor Douwe Egberts

Vergelijkbare folders

Vergelijkbare winkels

Groupon
Sligro
Makro
Gall & Gall
HANOS
Kwalitaria
Burger King
McDonald's
KFC
Subway
Starbucks
Domino's Pizza
Dunkin’ Donuts
Loetje
La Place
La Cubanita
Shabu Shabu
Douwe Egberts

Populaire folders

Douwe Egberts weetjes en feiten

 1. Douwe Egberts is een Nederlandse onderneming en verwerkt + verhandelt koffie, thee en andere levensmiddelen
 2. De basis van Douwe Egberts werd in 1753 al gelegd in een klein dorpje in Friesland
 3. Egbert Douwes opende in die tijd een winkel met zijn vrouw een kruidenierswinkel in Joure; dit luidde het begin van Douwe Egberts in
 4. In 1919 opende Douwe Egberts de eerste nevenvestiging in Utrecht
 5. In 1954 brengt Douwe Egberts oploskoffie in potjes van 50 gram op de markt
 6. De grootste koffieproducent voor Douwe Egberts is Brazilië
 7. Douwe Egberts is de eigenaar van meerdere merken, waaronder Pickwick
 8. Douwe Egberts heeft een spaarprogramma ontwikkeld dat al bijna 100 jaar een begrip is; dit zijn de welbekende waardepunten
 9. Aan het spaarprogramma van Douwe Egberts doen meer dan 4,5 miljoen mensen mee
 10. De waardepunten voor het spaarprogramma zijn te vinden op de verpakkingen van de verschillende soorten koffie en thee van Douwe Egberts
 11. In Nederland werken ruim 2100 mensen bij Douwe Egberts
 12. Het museum van Douwe Egberts in Joure kan bezocht worden
 13. De koffiecups van Douwe Egberts worden gerecycled, waardoor Douwe Egberts duurzaam onderneemt
 14. De koffiecapsules van Douwe Egberts zijn van aluminium gemaakt, omdat dit materiaal de koffie het beste beschermt tegen licht en zuurstof
 15. In 2001 werd het Senseo koffiezetapparaat op de markt gebracht door Douwe Egberts, in samenwerking met Philips
 16. Tegenwoordig valt Douwe Egberts onder JDE Peet’s
 17. Douwe Egberts is te vinden op de social media kanalen YouTube, Facebook, Instagram en Pinterest
 18. Douwe Egberts is het oudste koffiemerk van Nederland
 19. Door Douwe Egberts worden er meer dan 60 verschillende soorten koffie aangeboden
 20. Het oude vertrouwde kopje koffie van Douwe Egberts is op basis van filterkoffie
 21. 87% van alle primaire en secundaire verpakkingsmaterialen van Douwe Egberts zijn recyclebaar of composteerbaar
 22. De afkorting van Douwe Egberts is DE
 23. Douwe Egberts is partner met de Voedselbanken
 24. Douwe Egberts koopt koffie in uit vrijwel alle herkomstlande
 25. De koffiebonen van Douwe Egberts zijn in verschillende sterktes te verkrijgen
 26. Douwe Egberts produceert filterkoffie, capsules, pads en bonen
 27. Douwe Egberts richt zich sinds enige tijd ook op zakelijke klanten
 28. In de afgelopen jaren is Douwe Egberts een beursgenoteerd bedrijf geworden, maar ook weer van de beurs afgegaan
 29. Het boekjaar van Douwe Egberts is gebroken en loopt van begin juli tot eind juli
 30. Op de website van Douwe Egberts vind je informatie over allerlei koffiesoorten
 31. Ongeacht wat jouw smaakvoorkeuren zijn, vind je bij Douwe Egberts heerlijke koffie

Tips voor Douwe Egberts korting

Douwe Egberts folder

Douwe Egberts is een Nederlandse firma die in 1753 is opgericht. Het bedrijf verwerkt en verhandelt koffie, thee en andere levensmiddelen. In 1978 kwam Douwe Egberts, ook wel DE, in handen van het Amerikaanse Sara Lee en vandaag de dag is het bedrijf alweer sinds 2013 volledig in Duitse handen. Egbert Douwes en zijn vrouw begonnen een winkel in koloniale goederen in 1753. In Joure vestigde de eerste winkel van DE en daar verkocht het koppel de zogenoemde producten die ‘tot de genoegens van het dagelijks leven behoren’ en hiermee worden onder andere kruidenierswaren, chocolade en zuidvruchten bedoeld. Vanaf 1780 begon het bedrijf zich bezig te houden met het mêleren van koffie, thee en tabak.

Uitbreiding

Toen zoon Douwe Egberts de zaak overnam begon ook de uitbreiding van het bedrijf buiten de grenzen van Joure. In Utrecht werd uiteindelijk in 1919 de 2e vestiging van de winkel geopend. Na de Tweede Wereldoorlog begon ook de internationale uitbreiding van het bedrijf. Douwe Egberts opende vestigingen in Frankrijk, Spanje en Denemarken en opende later ook de deuren in België. Ook begon het bedrijf het allereerste spaarsysteem van Nederland. Het is het oudste nog bestaande spaarsysteem en bij Douwe Egberts worden er voor de waardepunten rond de 2.5 miljoen geschenken per jaar ingeruild.

Verschillende bonen

De koffieketen koopt vanuit verschillende landen haar koffie in. Zo zijn er 2 verschillende soorten bonen die de firma gebruikt. Hoewel er 60 verschillende soorten zijn, zijn Arabica en Robusta bonen volgens DE het beste om te gebruiken. Ze halen de Arabica bonen voornamelijk uit Zuid-Amerikaanse landen zoals Brazilië en Colombia. Ook Oost-Afrika heeft deze bonen en dan koopt Douwe Egberts de koffie in uit bijvoorbeeld Ethiopië en Rwanda. Voor de Robusta koffie gaat het bedrijf voornamelijk naar West-Afrika, Ivoorkust en Togo, en ook Brazilië, maar Aziatische landen verbouwen deze bonen ook.

Smaken verschillen

Zoals gezegd komen de koffiebonen uit verschillende landen en omdat deze onder verschillende omstandigheden verbouwd worden, is de smaak ook per land anders. De koffiemeesters van Douwe Egberts selecteren in de landen welke koffiebonen het beste gebruikt kunnen worden voor hun eigen melanges. Doordat het een natuurproduct is en afhankelijk is van verschillende omstandigheden, moet het bedrijf haar recepten constant controleren en aanpassen wanneer nodig. Dit vakmanschap is wat DE zo’n groot en goed koffiemerk maakt al zo’n lange tijd. De koffiemeesters van Douwe Egberts hebben de juiste expertise om de smaak optimaal uit de bonen te halen en zo de beste aroma’s te behouden voor de koffie.

Assortiment

Op de website van DE is het gehele assortiment van de koffiegigant te vinden. Van filterkoffie tot verwenkoffie en van ijskoffie tot capsules. Wat je voor koffie je voorkeur ook heeft, Douwe Egberts heeft het je allemaal te bieden. Daarnaast kun je op de webpagina ook verschillende recepten vinden van verscheidene soorten koffies. Zo kun je leuk variatie aanbrengen en nog meer genieten van wat Douwe Egberts te bieden heeft. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste producten en speciale aanbiedingen van het koffiemerk, is het mogelijk om je te abonneren op de nieuwsbrief. Gewoon even snel je info invullen op de site en je ontvangt alles wat met DE te maken heeft direct in je postvak in.

Aanbiedingen

Je kunt je op de pagina ook inschrijven voor gepersonaliseerde e-mails over de producten, exclusieve aanbiedingen, promoties en service die allen gebaseerd zijn op je eerdere aankopen. Zo mis je niets en krijg je enkel de aanbiedingen waar jij ook echt wat aan hebt. Douwe Egberts zelf heeft geen webshop, maar er zijn meerdere webwinkels die de producten van het koffiebedrijf verkopen. Door op de webpagina het assortiment te bekijken en op kopen te klikken, kun je direct zien welke webshops de producten verkopen.

Social Media

Douwe Egberts is ook actief op Social Media. Zo heeft het bedrijf een Instagram- en Facebook-pagina en ook een YouTube-kanaal. Op Instagram deelt het bedrijf vooral foto’s van Douwe Egberts gebruikers en kun je hier makkelijk inspiratie opdoen voor lekkere combinaties. Op Facebook deelt het bedrijf allerlei acties en kortingen en ook nieuwe producten. Daar kun je via de chat ook contact opnemen met het bedrijf en meestal krijg je dan antwoord binnen een dag.

Webpagina

Op de website vind je ook nog andere manieren om contact op te nemen met de klantenservice. Voordat je dit doet, is het handig om ook even de veelgestelde vragen te checken. Hiermee voorkom je dat je misschien een vraag stelt waar je op deze pagina het antwoord makkelijk en snel op kunt vinden. Het is mogelijk om met DE te bellen en ook via de email kun je je vragen stellen. Deze gegevens staan online op de site.

Over Douwe Egberts

Douwe Egberts bestaat al meer dan 260 jaar. In 1753 werd er een klein kruidenwinkeltje geopend door Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thijsses. Zij verkochten producten als koffie, thee en tabak. Tegenwoordig is Douwe egberts het bekendste koffiemerk van Nederland en niet meer weg te denken in de Nederlandse supermarkten.

De koffie van Douwe Egbert is afkomstig uit verschillende landen. De koffie wordt geselecteerd op diverse koffie types die geschikt zijn voor DE. Smaak, aroma etc. spelen hierbij allemaal een rol. Om kwaliteit te kunnen waarborgen worden de recepten voor de melanges regelmatig aangepast. Dankzij vakmanschap kunnen zij telkens weer de perfecte smaak leveren die voldoet aan de wensen van de consument.

In totaal zijn er meer dan 60 verschillende koffies. Arabica en Robusta bonen zijn hierbij de belangrijkste. Arabaci heeft een rijke smaak en Robusta een beetje een bittere smaak. Arabica komt vaak uit Brazilië, centraal Amerika of Oost Afrikaanse landen, maar soms ook uit India of Indonesië. Robusta koffie komt vaak uit West en Oost Afrika. Deze koffies hebben vaak een zoet karakter. Is de Robusta een beetje kruidig dan komen ze vaak uit India, Indonesië, Laos of Vietnam. De donkere bittere koffiebonen zijn afkomstig uit Brazilië.