Overzicht omzet grootste supermarkten in Nederland

BedrijfOmzet in 2021 (miljard euro)
Albert Heijn10,65
Jumbo7,38
Lidl3,39
Plus2,26
Aldi1,81
Thuisbezorgd.nl1,60
Coop1,35
AH.nl1,30
Dirk1,25
AH XL1,07

Omzetleiders in de Nederlandse levensmiddelenindustrie

De levensmiddelenindustrie in Nederland is een dynamisch speelveld waarin diverse spelers een significante rol spelen in de economie. Met de opkomst van online boodschappen en de groeiende consumentenbehoefte aan gemak, is de markt meer dan ooit in beweging. Hier presenteren we een overzicht van de toonaangevende bedrijven in deze industrie, gemeten naar hun omzet in miljarden euro's.

Albert Heijn: de onbetwiste marktleider

Met een omzet van maar liefst €10,65 miljard, blijft Albert Heijn de onbetwiste marktleider binnen de Nederlandse voedselsector. De keten staat bekend om zijn brede assortiment, kwaliteitsproducten en innovatieve winkelervaring.

Jumbo: sterke speler met een solide tweede plaats

Jumbo volgt als een sterke tweede met een omzet van €7,38 miljard. Jumbo's focus op klantenservice en het familiebedrijf gevoel resoneert goed bij de Nederlandse consument.

Lidl: de prijsvechter groeit gestaag

Lidl, bekend om zijn scherpe prijzen en efficiënte winkelconcept, heeft een omzet gegenereerd van €3,39 miljard en laat hiermee zien dat discountformules flink kunnen concurreren in de markt.

Plus: de coöperatieve super met lokale flair

Met een omzet van €2,26 miljard staat Plus bekend om zijn lokale betrokkenheid en kwalitatieve aanbod, een formule die klanten waarderen.

Aldi: de andere kracht in de discountsector

Aldi volgt niet ver achter Lidl met een omzet van €1,81 miljard, en blijft een favoriet voor veel Nederlanders die waarde hechten aan budgetvriendelijk winkelen.

Thuisbezorgd.nl: revolutionair in de thuislevering

Thuisbezorgd.nl heeft zich met een omzet van €1,60 miljard snel opgewerkt als een prominente speler door in te spelen op de vraag naar gemak en diversiteit in thuisbezorging.

Coop: de buurtwinkel die groeit

Coop, een andere coöperatieve keten, toont met een omzet van €1,35 miljard aan dat een sterke gemeenschapszin en persoonlijke service gewaardeerd worden in de markt.

AH.nl: online winkelen bij de marktleider

Met de groei van online boodschappen doet AH.nl het goed met een omzet van €1,30 miljard, waarmee het de kracht van de Albert Heijn-brand in de digitale wereld onderstreept.

Dirk: de uitdager met scherpe aanbiedingen

Dirk van den Broek, of eenvoudigweg Dirk, met een omzet van €1,25 miljard, blijft een populaire keuze voor consumenten die op zoek zijn naar kwaliteit voor een goede prijs.

AH XL: grootformaat winkelen met ervaring

AH XL biedt met een omzet van €1,07 miljard een unieke winkelervaring waar de consument terecht kan voor zowel de dagelijkse boodschappen als voor speciale producten.

Bij 1folders.nl vinden klanten de nieuwste aanbiedingen en folders van deze toonaangevende supermarkten en vele andere winkels, waardoor zij op de hoogte blijven van de laatste acties en de beste deals kunnen scoren.

Bron: Grootste foodformules van Nederland