In een opmerkelijke zet heeft HEMA besloten zijn Baby Magazine per direct uit de winkels te halen. Dit besluit volgt op hevige kritiek van het publiek op de voorpagina van het magazine, waarop de tekst 'alles voor jou en je baby: van speen tot seksspeeltje' te lezen was. De winkelketen erkent dat deze formulering ongepast was en biedt haar excuses aan.

Op sociale media barstte een storm van kritiek los, waarbij gebruikers spraken over een "zieke combinatie" en de winkelketen beschuldigden van ongepaste marketing. "Ze zijn bij de HEMA echt helemaal van de pot gepleurd. Doodziek die nieuwe reclames van de HEMA", aldus een reactie op X.

In een verklaring laat een woordvoerder van HEMA weten dat het bedrijf erkent dat de keuze voor de covertekst misplaatst was. "Door een onhandige formulering hebben we hier de plank volledig misgeslagen. Het was niet handig om op de voorpagina een tekst te zetten die de link legt tussen baby's en seks."

De woordvoerder benadrukte dat het merendeel van het blad gericht is op baby's en bedoeld is als steun voor jonge ouders. Het doel was om ouders eraan te herinneren ook aan zichzelf te denken, wat de inclusie van artikelen zoals gezichtsmaskertjes en persoonlijke verzorgingsproducten verklaart. Desondanks heeft HEMA besloten het magazine uit voorzorg terug te halen, ondanks dat het al bij sommige consumenten is bezorgd.

"We bieden onze oprechte excuses aan iedereen die zich ongemakkelijk of beledigd voelt door de covertekst", aldus de verklaring van HEMA. Het bedrijf neemt de feedback serieus en zal maatregelen treffen om dergelijke fouten in de toekomst te voorkomen.