Libris

Libris folders

Op dit moment is er geen folder beschikbaar voor Libris

Vergelijkbare folders

Vergelijkbare winkels

Bruna
Primera
Greetz
Blz.
AKO
G.Sonder
BoekenVoordeel
Office Centre
Libris
The Read Shop
Kees Smit
Expo
BookSpot
Viking
Printabout
Readly
Paagman
Stumpel

Populaire folders

Populaire Libris winkels

Libris weetjes en feiten

 1. Libris omschrijft zichzelf als dé webshop van je lokale boekhandel
 2. Libris is in 1982 opgericht en is een samenwerking van zelfstandige ondernemers van boekhandels
 3. Libris is opgericht als antwoord op het ontstaan van ketens als AKO en Bruna
 4. Libris is op dit moment onderdeel van Intres
 5. Deze firma is volgens onderzoeken de marktleider in de boekenbranche
 6. Volgens het laatste onderzoek heeft Libris ongeveer 18% van de markt in handen
 7. Er bestaat niet één soort Libris winkel, aangezien elke fysieke winkel van Libris anders is
 8. Libris heeft fysieke boekenwinkels
 9. Een overzicht van alle winkels van deze keten vind je op de website
 10. In de webshop van Libris kun je als klant boeken bestellen en thuis laten bezorgen of ophalen in de gewenste boekhandel
 11. De meer dan 100 boekhandels die bij Libris aangesloten zijn, hebben een gezamenlijke omzet van ruim 125 miljoen
 12. Je kunt Libris volgen via Facebook, Twitter, Instagram en YouTube
 13. De klantenservice van Libris is van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar
 14. De klantenservice is te bereiken per mail en telefoon
 15. Via de website van Libris kun je je eenvoudig inschrijven voor de nieuwsbrief
 16. Libris brengt geen verzendkosten in rekening bij een bestelling in Nederland boven de € 17,50
 17. Als je een bestelling op een werkdag voor 23.59 u plaatst, heb je de bestelling binnen twee dagen binnen
 18. Via de website van Libris kun je eenvoudig een bestelling plaatsen
 19. Bij een eerste bestelling in de webshop geldt bij Libris een maximum bestellimiet van € 250,- bij betaling per creditcard of iDeal
 20. Libris werkt samen met betalingsleverancier Buckaroo
 21. De vaste partner van Libris voor het bezorgen van bestellingen in Nederland is PostNL
 22. Libris verzendt geen bestellingen meer buiten Nederland en België door aangepaste regelgeving
 23. Bij Libris kun je je bestelling binnen 14 dagen gratis retourneren bij een aangesloten boekhandel
 24. Als je je bestelling terug gaat sturen naar de klantenservice, zijn de retourkosten voor eigen rekening
 25. Libris is aangesloten bij Stichting Thuiswinkelwaarborg
 26. Bij Libris zijn ruim 200 boekhandels aangesloten
 27. Middels een Libris account kun je eenvoudig je bestellingen inzien
 28. Op de website van Libris kun je gemakkelijk naar de dichtstbijzijnde winkel zoeken
 29. Via de website van Libris kun je eenvoudig de voorraad van een boek opzoeken per winkel
 30. Het logo van Libris bestaat uit een grote letter ‘L’

Tips voor Libris korting

Libris folder

In 1982 werd de boekhandel Libris opgericht om de concurrentie met AKO en Bruna aan te kunnen gaan,. Het is een overkoepelende organisaties waar zelfstandige boekenwinkels onder samenwerken. Libris is in handen van Intres en dit bedrijf heeft onder andere Intersport en Livera in haar bezit. De naam Libris komt je misschien ook bekend voor van de Libris Literatuur Prijs, welke wordt gesponsord door het bedrijf. De winkels van Libris worden geleid door de zelfstandige ondernemers waardoor elke Libris winkel er weer anders uitziet. De ondernemer kent de lokale afzetmarkt het beste en krijgt daarom de vrijheid om de winkels zo in te delen zoals hij of zij zelf wil.

3 verkoopkanalen

Hoewel Libris klein begon, zijn vandaag de dag zo’n 180 winkels bij de organisatie aangesloten. Ze bieden 3 verschillende verkoopkanalen; de fysieke winkels, de webshop en digitaal lezen. Op deze manier geven ze jou als klant de kans om op verschillende manieren en voor verschillende dingen bij ze terecht te kunnen. Het assortiment is zeer uitgebreid waardoor er meestal wel iets tussen zit wat je zoekt. Door online te bestellen doe je ook wat voor je lokale Libris winkel, omdat alle winkels bij de firma aangesloten zijn en zo ondersteuning genieten.

Zeer ruim assortiment

Bij Libris zul je ontdekken dat je de artikelen voor zeer scherpe prijzen kunt aankopen. Dit komt omdat de overkoepelende Libris organisatie afspraken gemaakt heeft met leveranciers, uitgevers en brancheorganisaties. Op die manier kunnen ze in grote getalen inkopen en zo een scherpe prijs bieden aan jou als klant. Je hebt bij Libris de keuze uit een assortiment van ruim een miljoen artikelen en daarvan zijn 25.000 boeken ook als e-book te verkrijgen. De kans van slagen bij Libris is dus enorm groot en alleen al om je te verbazen over het grote aantal boeken, kun je de winkel even bezoeken.

Klantvriendelijkheid

Elke winkel van Libris is zoals eerder gezegd uniek en kan een andere indeling hebben. Toch is er 1 ding overal hetzelfde en dat is de klantvriendelijkheid. In elke winkel lopen enthousiaste verkoopmedewerkers rond die een grote passie voor boeken en lezen hebben. Ze kunnen je daarom heel goed adviseren welke boeken je echt gelezen moet hebben. Ben je op zoek naar een cadeau voor iemand anders? Ook dan kun je de medewerkers van Libris om hulp vragen. Ze kennen het assortiment als hun broekzak en kunnen door middel van een paar vragen al het juiste boek voor je vinden. Vraag ze dus vooral om hulp als je in de winkel bent.

Online shop

In de webshop is ook het gehele assortiment van Libris te bekijken. Alle boeken zijn per categorie verdeeld zodat het vinden van het boek van jouw voorkeur weer net wat sneller gaat. Je kunt bij actueel kijken, hier staan de boeken die op het moment echt hot en populair zijn. Verder zijn de categorieën fictie, non-fictie, kind & jeugd, Ebooks & ereaders en luisterboeken. Wanneer je een categorie gekozen hebt, komt eerst de top 10 en de nieuwe boeken van dat onderwerp tevoorschijn en als je op bekijk alle boeken klikt, krijg je alle boeken van het genre te zien. De prijzen van de boeken staan er al bij aangegeven zodat je direct weet of het binnen je budget valt.

Winkelzoeker

Om te weten welke Libris vestiging bij jou in de buurt zit, zou je ook even de website moeten bezoeken. Hier staat een handige winkelzoeker en door je postcode of plaats in te voeren kun je een winkel bij je in de buurt vinden. Door een winkel te kiezen en aan te klikken, kom je terecht bij de contact- en adresgegevens van de betreffende winkel. Daarnaast staan ook de openingstijden erbij zodat je precies weet wanneer je er terecht kunt. Op de kaart kun je ook zien waar in de stad of in het dorp de Libris winkel zich bevindt. Je kunt op de website ook kijken waar een bepaald boek op voorraad is, zodat je naar de fysieke winkel kunt om deze op te halen.

Actiefolder en nieuwsbrief

Voor wat leuk voordeel, kun je even op de website van Libris kijken. Onder het kopje actueel kun je zowel bij prijsverlagingen als acties kijken om wat extra voordeel te scoren. Daarnaast kun je ook de folder van Libris op 1Folders.nl even bekijken. Hier vind je de laatste acties en kun je deze even digitaal doorbladeren. Je hebt de mogelijkheid om je te abonneren op de nieuwsbrief. Zo krijg je de laatste kortingsacties, lezingen in de winkels en nieuwe releases van boeken en ebooks gewoon naar je toegestuurd via de e-mail.

Over Libris

De boekenhandel is in de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Vanwege de opkomst van het internet is de populariteit van deze winkels flink achteruitgegaan. Libris heeft daar slim op in weten te spelen: zij zijn namelijk de webshop van je lokale boekhandel.

Het concept van Libris is tamelijk uniek te noemen. Je kunt in de webshop van hen een bestelling plaatsen. Je kunt allerlei soorten boekjes én ook e-books bij hen bestellen. Als je bij Libris een boek gaat bestellen, komt de volledige opbrengst ten goede aan de boekhandel naar jouw keuze. Je hebt online de keus tussen alle Libris- en Blz. boekhandels.

In het assortiment van Libris kan je eigenlijk alle boeken vinden. In de webshop kan je kiezen uit de volgende categorieën: Actueel, Fictie, Non-fictie, Kind & Jeugd, Ebooks & ereaders en luisterboeken. In de webshop kan je tevens de 10 beste boeken per categorie inzien. Het is dan ook een prima omgeving om inspiratie op te doen en de nieuwste en leukste boeken terug te vinden.

Voor het stellen van vragen of voor suggesties/opmerkingen staat de klantenservice van Libris voor je klaar. De klantenservice is op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur bereikbaar. Je kunt hen bereiken op telefoonnummer 033 253 2300 of via de mail ([email protected]). Uiteraard is het ook mogelijk om rechtstreeks contact op te nemen met één van de vestigingen van Libris. Deze vestigingen zitten eigenlijk door het gehele land verspreid. Voor een overzicht van alle winkels kan je de store locator op de website van Libris raadplegen.

Bij een bestelling van meer dan 15 euro profiteer je bovendien van gratis verzending. Indien je niet tevreden met het bestelde boek bent, kan je het boek gratis retourneren in één van de winkels. Je kunt het boek, voor eigen rekening, ook terug sturen naar de klantenservice.