Readly

Readly folders

Op dit moment is er geen folder beschikbaar voor Readly

Vergelijkbare folders

Vergelijkbare winkels

Bruna
Primera
Greetz
Blz.
AKO
G.Sonder
BoekenVoordeel
Office Centre
Libris
The Read Shop
Kees Smit
Expo
BookSpot
Viking
Printabout
Readly
Paagman
Stumpel

Populaire folders

Tips voor Readly korting

Folder Readly

Vind jij het ook zo heerlijk om met een lekker kopje thee en de nieuwste uitgave van je favoriete tijdschrift op de bank te gaan zitten? Even lekker relaxen en de nieuwste nieuwtjes bij lezen. Maar dan is je magazine uit, en gooi je het op de salontafel of direct in de oud papier mand. Hoe makkelijk zou het zijn als je al jouw magazines op één plek kon bewaren, en je ze altijd kon openen wanneer je er zin in hebt? Readly biedt het aan!

Een beetje geschiedenis

Readly is een Zweeds bedrijf dat werd opgericht door Joel Wikell in 2012. In de afgelopen 9 jaar zijn ze geleidelijk uitgebreid en kregen ze steeds meer vestigingen in andere landen in Europa. Zo lanceerden ze in 2014 een dochterbedrijf in Engeland, een paar jaar later volgden Duitsland, Nederland en Italië, en daarna sloten ook Australië en Nieuw-Zeeland zich aan. Ondertussen is de Readly app beschikbaar in 50 landen in 17 talen.

De missie van Readly

Readly biedt abonnementen aan voor tijdschriften en kranten die je vervolgens digitaal kunt lezen. Ze hebben een register van meer dan 800 externe uitgevers, dus het aanbod is aanzienlijk groot. Je kunt als betalend abonnee zowel inloggen via een internet browser als hun app downloaden op je eigen mobiele telefoon of tablet. Readly heeft als missie om de digitale revolutie – die overigens plaatsvindt of we het nou leuk vinden of niet – niet alleen te omarmen, maar hierin ook voorop te lopen. Papieren tijdschriften zijn niet helemaal meer van deze tijd, en ze zijn zeker niet van de toekomst. Readly wordt geleid door een team van deskundigen op de markt die vaak al meer dan 25 jaar ervaring hebben in het werken bij uitgeverijen of in de online game wereld.

Het aanbod van Readly

Sinds ongeveer anderhalf jaar heeft een abonnee van Readly 5000 titels tot zijn of haar beschikking. Er worden per jaar ongeveer 14 miljoen tijdschriften of digitale kranten gelezen op het platform in Engeland alleen al. De catalogus is overzichtelijk en makkelijk te gebruiken. Het is in principe verdeeld in 30 categorieën, waarvan er in Nederland 9 beschikbaar zijn, namelijk Mannen, Vrouwen, Sport, Auto’s, Food en Drinks, Tech en Gadgets, Fashion en Beauty, Business, en Geschiedenis. Als je een bepaalde categorie aanklikt, kun je daarna eventueel verder filteren en uitbreiden naar buitenlandse magazines. Ook is er een zoekoptie naar specifieke artikelen of titels, waarna abonnees ook gerelateerde suggesties krijgen. Bovendien zijn er zogenaamde Readly Exclusives die enkel en alleen via het Readly platform te lezen zijn.

Abonnementskosten

Als abonnee betaal je een maandelijks vast bedrag. In Nederland mag je de eerste twee weken kosteloos gebruik maken van het platform van Readly. Zo kun je echt even de tijd nemen om uit te testen of het wat voor jou is. Daarna kost het 10 euro dat elke maand wordt afgeschreven van je rekening. In ruil daarvoor mag je onbeperkt gebruikt maken van de catalogus van Readly. Je hebt dus ten alle tijden en overal toegang tot het platform. De afschrijving van het geld gebeurt natuurlijk veilig en correct. Je kunt zelf een betaalmethode selecteren die het best bij jou past. Zo kun je kiezen uit Creditcard, PayPal of iDeal. Ook is betaling via Apple ID, Google Play of Amazon mogelijk, indien je aan een van deze services een gekoppeld account hebt. Je moet dan alleen wel ook het abonnement aanschaffen via een van deze in-app doorverkopers. Wat overigens ook ontzettend fijn is aan Readly, is dat je het op elk moment kunt opzeggen!

Readly in gebruik

De app zelf is heel overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. Als je je categorieën gefilterd hebt en je hebt een magazine gevonden die je interessant lijkt, kun je het openen door erop te klikken. Je kunt door het tijdschrift of de digitale krant heen bladeren door te swipen (met een vinger over het scherm vegen van rechts naar links). Op het moment dat je een magazine geopend hebt, is je hele scherm gevuld met de desbetreffende pagina. Je kunt eventueel in- of uitzoomen als je daar behoefte aan hebt. Dit gaat gewoon zoals je ook op een foto zou inzoomen op je smartphone. Je kunt potentieel ook twee bladzijden naast elkaar open zetten. Bovendien is het soms fijner om een artikel te lezen zonder al die poespas eromheen van afbeeldingen en grafieken. Met één druk op de tekst knop onderin vind je een optie om de desbetreffende tekst te lezen zonder lay-out. Super handig! Zo krijg je toegang tot de ‘kale’ versie van het artikel en zie je de tekst in een fatsoenlijk leesbaar formaat. Een laatste handige tip is dat je er voor kunt kiezen om tijdschriften en digitale kranten naar keuze te downloaden voordat je een weekendje weg gaat, want zo heb je ook toegang tot de leukste magazines zonder internet. Readly is bovendien regelmatig te vinden op 1Folders.nl. Op deze website vind je actuele folders met hele interessante aanbiedingen. Als je Readly nu niet kunt vinden, kijk dan later nog eens.

Over Readly

Met dank aan de Readly app is het mogelijk om onbeperkt tijdschriften en magazines te lezen. Deze onderneming wil, naar eigen zeggen, voorop lopen in de revolutie van (digitale) magazines. Van origine is Readly een Zweeds bedrijf; het hoofdkantoor is bijvoorbeeld ook in de hoofdstad van Zweden, Stockholm, gevestigd. Door de jaren heen heeft het bedrijf echter ook de overstap naar andere Europese landen weten te maken, waardoor het nu voor alle Nederlanders ook mogelijk is om te genieten van de Readly app.

Nadat je een abonnement afgesloten hebt, kan je de Readly app op jouw smartphone/tablet downloaden. Vervolgens heb je onbeperkte toegang tot verscheidene magazines en tijdschriften; deze kan je dus naar hartenlust lezen, terwijl je hier een vast bedrag per maand voor hoeft te betalen.

Op de website van Readly is meer informatie over de diensten te vinden. Zo kan je op het menu-item ‘Magazines’ klikken, waarna je een complete lijst van alle magazines te zien krijgt. De magazines die in deze lijst te vinden zijn, worden door Readly aangeboden en kan je dus lezen nadat je een abonnement afgesloten hebt. Voordat je een abonnement af gaat sluiten, kan je ook nog van een gratis proefperiode gebruik maken.

Nadat de gratis proefperiode verlopen is, dien je een bedrag van 9,99 euro per maand te betalen. Mocht je op een gegeven moment van het abonnement af willen, is dat mogelijk; je kunt op elk gewenst moment annuleren. Raadpleeg de gebruiksvoorwaarden van Readly op de website voor meer informatie.

Mocht je vragen hebben, kan je een online contactformulier invullen. Ook kan je op de website van Readly de sectie met veelgestelde vragen te vinden; mogelijk vind je daar al het antwoord op jouw vraag! Via Facebook en Twitter blijf je op de hoogte van de nieuwste magazines die aan het platform toegevoegd worden.