The North Face

The North Face folders

Op dit moment is er geen folder beschikbaar voor The North Face

Vergelijkbare folders

Vergelijkbare winkels

Decathlon
Winter Geest
Internet Bikes
vrijbuiter
Voetbalshop.nl
Aktiesport
Bever
DAKA
SPORT 2000
Nike
INTERSPORT
Adidas
Perry Sport
Obelink
Plutosport
JD Sports
Sportsworld
New Balance

Populaire folders

Populaire The North Face winkels

Tips voor The North Face korting

Folder The North Face

The North Face is een Amerikaans kledingmerk dat is opgericht in 1966. In dat jaar opende een zekere Douglas Tompkins samen met zijn vrouw Susie Tompkins een winkel in San Francisco waar zij artikelen gingen verkopen voor het beklimmen van bergen. De naam van de organisatie betekent letterlijk noordelijke flank. De noordelijke flank van een berg wordt vaak gezien als het moeilijkste deel van een berg om te beklimmen. Dat komt doordat dit doorgaans de koudste en meest ruige kant van een berg is. De winkel begon klein en werd na 2 jaar overgenomen door een andere eigenaar.

Wereldwijde bekendheid

Na de overname ging het langzaamaan beter met The North Face. Het bedrijf groeide uit tot een succes en opende meerdere filialen. Vanaf de jaren ’60 van de vorige eeuw timmert het bedrijf flink aan de weg en heeft het meer naamsbekendheid gekregen, met name onder sporters en fanatiekelingen op het gebied van bergbeklimmen en wandelen. Sinds de jaren ’80 is The North Face bezig met een opmars buiten de Verenigde Staten. Vandaag de dag is The North Face wereldwijd gezien een bekend merk op het gebied van buitenactiviteiten. Artikelen die door de organisatie gemaakt worden zijn onder andere kleding, schoenen, rugzakken, tenten, klimmaterialen, slaapzakken, skikleding en nog veel meer.

Wereldwijde bekendheid

Na de overname ging het langzaamaan beter met The North Face. Het bedrijf groeide uit tot een succes en opende meerdere filialen. Vanaf de jaren ’60 van de vorige eeuw timmert het bedrijf flink aan de weg en heeft het meer naamsbekendheid gekregen, met name onder sporters en fanatiekelingen op het gebied van bergbeklimmen en wandelen. Sinds de jaren ’80 is The North Face bezig met een opmars buiten de Verenigde Staten. Vandaag de dag is The North Face wereldwijd gezien een bekend merk op het gebied van buitenactiviteiten. Artikelen die door de organisatie gemaakt worden zijn onder andere kleding, schoenen, rugzakken, tenten, klimmaterialen, slaapzakken, skikleding en nog veel meer.

Duurzaamheid

Een belangrijke pijler waar The North Face zich op richt heeft te maken met duurzaamheid. Zo wordt bijvoorbeeld de energie voor het hoofdkantoor in Zwitserland voor 100% gehaald uit hernieuwbare bronnen. De kleding die geproduceerd wordt kan worden gerecycled en de producten die gemaakt worden, zijn zo veel mogelijk van duurzame materialen gemaakt. Naast de productie en het materiaalgebruik, worden ook anderen geïnspireerd en aangespoord om duurzamer te leven. Hiervoor stimuleert het bedrijf anderen om duurzamer te leven en klimaatverandering tegen te gaan.

Explore Fund

The North Face is niet alleen gericht op het maken en verkopen van kleding en andere artikelen. De organisatie wil ook bijdragen aan een gezonde levensstijl en wil mensen zo veel mogelijk naar buiten krijgen. Daarom heeft het bedrijf met name in de Verenigde Staten speciale programma’s opgezet om jongeren naar buiten te krijgen. Met het Explore Fund worden jongeren sinds 2010 aangespoord om de natuur te ontdekken. Dit wordt gedaan door te investeren en donaties te geven aan organisaties op het gebied van bergbeklimmen, wandelen en kamperen in de wildernis.

Kleding

Het assortiment van The North Face bestaat voor het grootste gedeelte uit kleding. Het merk verkoopt kleding voor heren, dames en kinderen in de meest uiteenlopende maten. De producten lopen uiteen van speciale schoenen voor wandelen en bergbeklimmen, truien, jassen, broeken, rugzakken en accessoires. Er wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen de verschillende activiteiten die je buiten kunt uitvoeren. Denk hierbij aan kleding om te wandelen, voor bergbeklimmen of bijvoorbeeld voor wintersport. Om een outfit compleet te maken is er ook een breed aanbod van accessoires in het assortiment opgenomen. Hieronder vallen artikelen als rugzakken, handschoenen, mutsen en sjaals.

Op reis

De kleding en producten van The North Face worden ontworpen en verkocht om mensen te stimuleren naar buiten te gaan. De buitenactiviteiten die hiermee gestimuleerd worden zijn onder andere bergbeklimmen, wandelen, kamperen in de natuur en wintersport. Naast de kleding en accessoires die het bedrijf verkoopt, zijn er ook een groot aantal producten in het assortiment te vinden zoals tenten, rugzakken, slaapzakken, tassen en andere reisaccessoires. Voor elke avonturier zijn er dan ook voldoende producten te vinden om op pad te kunnen gaan. Een andere productgroep die erg belangrijk is wanneer je erop uitgaat, zijn schoenen. Naast wandelschoenen zijn er ook casual schoenen, sportschoenen, slippers, sandalen en andere soorten schoenen te koop.

Winkels

The North Face heeft enkele winkels in Nederland en verkoopt ook het grootste deel van zijn assortiment via het internet. Daarnaast zijn de producten van The North Face ook verspreid over het land verkrijgbaar bij meer dan 200 winkels. Bij onder andere sportwinkels, outdoor winkels en kledingzaken kun je het merk tegenkomen. Met een outlet winkel in Roermond biedt The North Face klanten de mogelijkheid om artikelen uit eerdere collecties aan te schaffen tegen een aantrekkelijke prijs.

Nieuwsbrief en folder

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom The North Face kun je regelmatig de website bezoeken. Zo kun je ook de aanbiedingen in de gaten houden en eventueel een aanmelding doen voor de nieuwsbrief. Wil je direct op de hoogte zijn van de aanbiedingen en de producten die nieuw in het assortiment opgenomen worden? Dan kun je op 1Folders.nl de folders van het bedrijf met daarin de nieuwste kledingstukken, schoenen, accessoires en artikelen bekijken.

Over The North Face

In 1968 werd in de Californië, in de Verenigde Staten van Amerika, het bedrijf The North Face opgericht. De winkel begon oorspronkelijk als een plek waar bergbeklimmers allerlei soorten uitrusting aan konden schaffen. Na verloop van tijd werd het assortiment van het merk echter steeds uitgebreider. Tegenwoordig levert het merk hippe kleding, sportieve schoenen, rugzakken, tenten en slaapzakken.

Met het assortiment richt The North Face zich op studenten, wandelaars, wintersporters, bergbeklimmers en duursport-atleten. In de webshop is het gehele assortiment inzichtelijk. Hierbij kan je kiezen tussen de volgende categorieën: Heren, Dames, Kinderen, Uitrusting, Schoenen, Technologieën en Sale. Onder de categorie schoenen vind je onder meer hardloopschoenen, sandalen, casual boots en waterdichte boots.

Via de webshop is het mogelijk om alle producten te bestellen. Je kunt hierbij profiteren van gratis bezorging; de producten van The North Face worden binnen enkele werkdagen gratis bij je thuisbezorgd. Na het ontvangen van de artikelen heb je 30 dagen het recht om de artikelen te retourneren. Door een retourformulier te downloaden, kan je de artikelen gratis retourneren.

Wil je liever de artikelen eerst in het echt zien/passen? Dan kan je terecht in één van de vele winkels van The North Face. Deze winkels vallen te onderscheiden in officiële The North Face Winkels en geautoriseerde wederverkopers. Via de store locator op de website van het bedrijf kan je razendsnel zien waar de dichtstbijzijnde winkel gevestigd is.

The North Face is te volgen op alle populaire social media kanalen; Facebook, Twitter, Instagram, YouTube en Pinterest. Via deze kanalen kan je in contact komen met de klantenservice, maar je kunt daar ook een online contactformulier voor invullen. Ook is het mogelijk om naar 0800 394 9051 te bellen. De klantenservice is op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur geopend.