Amazon

Amazon folders

Op dit moment is er geen folder beschikbaar voor Amazon

Vergelijkbare folders

Vergelijkbare winkels

Wehkamp
Bol.com
vidaXL
Otto
Lidl Shop
Hudson's Bay
Banggood
De Bijenkorf
V&D
Albelli
Wenz
Amazon
AliExpress
Amazon Prime
Tel Sell
DealeXtreme
Voordeelvanger
Koopjedeal

Populaire folders

Tips voor Amazon korting

Amazon folder

Het Amerikaanse Amazon is druk onderweg om de grootste te worden in de commerce wereld. Het bedrijf is gevestigd in Seattle en is 1 van de allereerste firma’s die via het internet producten ging verkopen. Jeff Bezos richtte de gigant op in 1994 en tegenwoordig is het bedrijf dat wereldwijd actief is. In 2015 draaide het bedrijf een omzet van meer dan 100 miljard dollar en 4 jaar later in 2019 was dit zelfs 1000 miljard dollar. Deze omzet komt uit 3 onderdelen van het bedrijf. Dit zijn North America, International en Amazon Web Services. Deze drie onderdelen zorgen voor de hoge winsten van Amazon en vooral North America is groot inbrenger met maar liefst 60% van de totale omzet.

Grootste boekhandel van de wereld

Aanvankelijk begon Amazon als een verkoper van boeken. Op een gegeven moment werd dit uitgebreid en verkocht Amazon ook andere media diensten. Kort daarna werd Amazon wederom uitgebreid en begon het met de verkoop van producten. In 1995 begon de verkoop van boeken en was het bekend als Earth’s Biggest Bookstore. Onder deze noemer ging Amazon dan ook naar de NASDAQ. Vanaf meet af aan geloofden beleggers in het bedrijf en dat blijkt maar weer. Vandaag de dag is het uitgegroeid als 1 van de grootste bedrijven die er in de wereld te vinden is.

Zeer uitgebreid assortiment

Amazon is zo groot dat het soms moeilijk is om te beschrijven wat het nu precies voor firma is. Je kunt het eigenlijk zien als de internationale Bol.com, maar dan 50 keer groter. Op Amazon vind je allerlei soorten producenten die meestal aangeboden worden door derde partijen. Of het nu om tv’s, auto’s of boeken gaat, op de website van Amazon kun je alles vinden. In Amerika is het bedrijf zelfs een soort supermarkt waarbij de producten vers bij je thuis gebracht worden. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in de webwinkel van Amazon vinden.

Shoppen via de website of app

In Duitsland is Amazon al een aantal jaar actief en nu is het ook tijd voor Amazon om in Nederland te starten met de verkoop van producten. Je kunt gewoon via de Nederlandse website van het bedrijf producten bestellen en deze worden vervolgens bij je thuis bezorgd. Als je een smartphone hebt, kun je ook de handige app van het bedrijf installeren. Hier kun je dan een account voor aanmaken, of het account gebruiken dat je ook op de website gebruikt. Zo kun je heel eenvoudig van alles bestellen bij Amazon en veilig in de app afrekenen. Binnen de kortste keren heb je je bestelling al in huis. Doordat Amazon ook in Nederland actief wordt, zal Bol.com hier nog een lastige kluif aan krijgen.

Scherpe prijzen bij Amazon

Doordat er steeds meer technologische innovaties te vinden zijn op de markt, gaan bedrijven de concurrentie met elkaar aan en daar heb jij als klant dan weer het voordeel van. Hoe groter het aanbod is, hoe scherper de prijzen zullen worden. Dit kun je in de webshop van Amazon ook duidelijk zien. Je kunt hier heel veel Smart Home producten kopen van verschillende merken de 1 nog scherper geprijsd dan de andere. Zo kun je er slimme deurbellen, slimme thermostaten, slimme beveiligingssystemen, slimme tandenborstels en slimme robotmaaiers krijgen. Dit is nog maar een kleine greep uit het assortiment, aangezien Amazon echt heel veel te bieden heeft, kun je altijd wel wat moois vinden in de webshop.

Makkelijk items bestellen

De website van Amazon is heel eenvoudig te gebruiken. Je kunt kiezen uit heel veel verschillende categorieën en zo makkelijker terechtkomen bij wat je zoekt. Door een categorie te kiezen, kun je nog weer kiezen uit subcategorieën. Vervolgens kun je de resultaten nog weer verfijnen op bijvoorbeeld het merk, de prijs en de klantenrecensies. Bij alle producten staat een duidelijke beschrijving en ook precies welk bedrijf het product verkoopt. Zo kan het een item zijn dat Amazon zelf verkoopt, maar het kan ook van een derde partij zijn. Zodra je je keuze gemaakt heb, voeg je het product toe aan je winkelwagen en kun je gaan afrekenen.

Kortingsacties en de folder

Net als bijna elke webwinkel doet Amazon ook aan kortingsacties en sale. Deze aanbiedingen kunnen per dag, per week of per maand verschillen en daarom is het een goed idee om regelmatig even naar de website te gaan voor de laatste aanbiedingen. Zo mis je niets en kun je veel geld besparen op je aankomen bij het bedrijf. Ook kun je de actiefolder van Amazon op 1Folders.nl bekijken en de meest actuele acties van de firma bekijken.

Over Amazon

In 1994 werd in Amerika door Jeff Bezos het bedrijf Amazon opgericht. Amazon groeide uit tot één van de eerste bedrijven die goederen over het internet ging verkopen. De focus lag hierbij met name op boeken, maar al snel werden ook andere producten en online diensten via Amazon verkocht. Momenteel is Amazon ook één van de grootste aanbieders op het gebied van clouddiensten. Het is een understatement om te zeggen dat Amazon een behoorlijk bedrijf geworden is. Nee, dit bedrijf heeft er zelfs voor gezorgd dat de oprichter (Jeff Bezos) de rijkste man ter wereld geworden is.

In 2020 maakte Amazon ook de overstap naar Nederland. Je bent daardoor in staat om in eigen land de producten van Amazon te bestellen. Wat vind je zoal in het assortiment terug? Onder meer elektronica, woonaccessoires, boeken, beautyproducten, kleding, speelgoed, videogames, klusartikelen, kantoorartikelen, eten en drinken, sportartikelen en babyartikelen. Kortom: werkelijk waar alles is verkrijgbaar bij Amazon.

Als je op de website van Amazon komt, krijg je allerlei categorieën voorgeschoteld. Kies voor één van de categorieën en vergaap je aan het uitgebreide assortiment. Dit assortiment wordt niet alleen door Amazon aangeboden, maar ook door wederverkopers. Als bedrijf kan je namelijk óók producten op Amazon verkopen; dit is vergelijkbaar met Bol.com.

Bestel je bij Amazon voor meer dan 20 euro? Dan betaal je geen verzendkosten. Als je een order van minder dan 20 euro plaatst, dien je 2,49 euro aan verzendkosten te betalen. Als je niet tevreden over de ontvangen artikelen bent, heb je 30 dagen de tijd om dit kenbaar te maken en de artikelen terug te sturen. Voor het retourneren dien je in te loggen op je Amazon account; via dat account heb je ook de artikelen besteld.

Als je op jouw Amazon account inlogt, kan je ook rechtstreeks contact opnemen met de klantenservice. Daarnaast vind je op de website ook een uitgebreide FAQ sectie; daar staan de antwoorden op de veelgestelde vragen.