Wereldwijd gezien is Subway de grootste fastfoodketen.

Hier bestaat wel enige discussie over, want biedt Subway wel echt fastfood aan? Als we puur naar fastfood kijken, is McDonald’s de grootste keten ter wereld.

Deze beide ketens strijden om de prestigieuze titel ‘grootste fastfoodketen ter wereld’. Maar – er liggen nog meer kapers op de kust voor deze eretitel.

Ook Starbucks, KFC en Burger King zijn immers grote ketens. Al deze ketens opereren bovendien wereldwijd.

Subway Folder

Subway Folder

Geldig van 07-06 t/m 13-08

Profiteer nog 61 dagen van deze Subway Folder met actuele aanbiedingen. Ontdek de nieuwste Subway aanbiedingen en bespaar op je aankopen.

Folder bekijken

Subway

Is Subway wel een echte fastfoodketen?

De meningen zijn hierover verdeeld. Wat we wel zeker weten, is dat deze keten wereldwijd de meeste vestigingen heeft. Bij een van de meest recente tellingen bleek dat Subway ruim 44.000 filialen wereldwijd heeft.

Met een dergelijke hoeveelheid verslaat Subway haar concurrent McDonald’s nipt. Deze keten heeft namelijk een paar duizend minder filialen wereldwijd.

Komen we wel weer terug op het eerder aangehaalde punt; is Subway wel echt een fastfoodketen? Je kunt bij deze keten in ieder geval ander ‘soort fastfood’ bestellen.

Aanbod van Subway

Bij Subway ben je aan het juiste adres voor allerlei heerlijke broodjes. Deze keten weet zich op dit gebied duidelijk te onderscheiden; je kunt bij Subway volledig zelf je broodje samenstellen.

Bij deze keten kan je uit allerlei soorten broodjes en soorten beleg kiezen. Je kunt elk broodje eigenlijk ‘zo gek maken als je zelf maar wilt’. In het aanbod van Subway zijn uiteraard ook allerlei soorten dranken te vinden.

Bovendien is het bij Subway mogelijk om een eigen menu samen te stellen. Wat het aanbod bij de Subway filiaal bij jou in de buurt is, kan verschillen ten opzichte van andere filialen. In de grootste filialen vind je in ieder geval het grootste aanbod terug.

Vestigingen van Subway

Wereldwijd heeft Subway ruim 44.000 filialen. Van deze vestigingen zijn er iets meer dan 200 in Nederland te vinden. Ten opzichte van Nederland heeft België maar heel weinig vestigingen; in België zijn nog geen 10 vestigingen van Subway te vinden.

De vestigingen van Subway zijn in ruim 100 landen te vinden. Zoals je mogelijk al verwacht had, is het grootste gedeelte van deze filialen in Amerika te vinden. 

Wist je dat het ook mogelijk is om je eigen Subway filiaal te openen? Deze fastfoodketen maakt namelijk gebruik van de franchise formule; als franchisenemer kan je zelf je eigen Subway filiaal openen.

Geschiedenis van Subway

Voor de geschiedenis van Subway moeten we terug naar het jaar 1965.

In dat jaar start een student, Fred DeLuca, met zijn eigen broodjeszaak. Het doel van deze broodjeszaak was om zijn studie te financieren.

Dat doel wist Fred absoluut te behalen. Op dat moment had hij ongetwijfeld niet in kunnen denken dat zijn broodjeszaak uit zou groeien tot de grootste fastfoodteken. In 2000 werd uiteindelijk de eerste Subway vestiging in ons land geopend.

McDonald’s

McDonald's Folder

McDonald's Folder

Geldig van 23-05 t/m 26-06

Profiteer nog 13 dagen van deze McDonald's Folder met actuele aanbiedingen. Ontdek de nieuwste McDonald's aanbiedingen en bespaar op je aankopen.

Folder bekijken

Veel mensen zien McDonald’s als hét toonbeeld van fastfood. De meeste producten die je bij McDonald’s kunt bestellen, zijn alles behalve gezond te noemen. En je kan er heel snel eten; precies wat bij fastfood hoort.

Door de jaren heen heeft McDonald’s een ongekende groei door weten te maken. Op dit moment heeft McDonalds bijna 40.000 filialen wereldwijd.

In ons land is McDonalds behoorlijk goed vertegenwoordigd; men heeft meer dan 250 vestigingen in ons land geopend.

Aanbod van McDonald’s

In het aanbod van McDonald’s vind je onder meer de welbekende McKroket, de Big Mac en de McChicken.

Bij deze fastfoodketen is het ook mogelijk om een compleet menu te bestellen. Tevens kan je kiezen uit allerlei lekkere milkshakes, drankjes en andere soorten fingerfoods.

Het aanbod van McDonald’s is door de jaren heen wel aan het veranderen. Je kunt bij deze fastfoodketen namelijk tegenwoordig ook terecht voor een ontbijt.

Verder is het mogelijk om bijvoorbeeld een wrap of salade te bestellen. Men richt dus steeds iets minder op alleen maar typische fastfood producten.

Vestigingen van McDonald’s

Wereldwijd heeft McDonald’s iets minder dan 40.000 filialen. Slechts een klein aantal van deze vestigingen is in eigen handen van McDonald’s. Net zoals Subway maakt ook deze fastfoodketen gebruik van de franchiseformule.

In ons land is McDonald’s verreweg de grootste fastfoodketen. Men heeft door de jaren heen meer dan 250 vestigingen in ons land geopend.

De eerste vestiging werd overigens al in 1971 in ons land geopend. In Zaandam om precies te zijn. 

In 1987 werd de eerste McDrive in ons land geopend; het restaurant in Huis ter Heide had deze eer. In de jaren daarna zijn eigenlijk alle McDonald’s restaurants in ons land van een McDrive voorzien.

Geschiedenis van McDonald’s

In de jaren 50 van de vorige eeuw starten de broers McDonald’s met hun eigen hamburgerrestaurant. Bij toeval komt een verkoper van milkshakemachines in dit restaurant; hij is op slag verliefd op het concept.

In 1955 opent hij daarmee zijn eerste McDonalds restaurant. Dit restaurant wordt in de staat Illinois in Amerika geopend, waarna al snel héél veel vestigingen zouden volgen.

In Amerika is McDonald’s ongekend groot, maar ook in ons land is dit dus de grootste fastfoodketen. In meer dan 100 andere landen heeft McDonald’s ook vestigingen geopend.

Top 5 grootste fastfoodketens ter wereld

Voor het overzicht de top 5 van grootste fastfoodketens ter wereld:

  1. Subway

  2. McDonald’s

  3. Starbucks

  4. KFC

  5. Burger King