Swatch

Swatch folders

Op dit moment is er geen folder beschikbaar voor Swatch

Vergelijkbare folders

Vergelijkbare winkels

KAYA sieraden
Lucardi
Siebel Juweliers
123Gold
Anijss Juwelier
Pandora
Zinzi
Swarovski
Schoonenberg
Rolex
Six
Swatch
Claire’s
Van Os Tassen en Koffers
Bijou Brigitte
Eastpak
MY iMenso
Max ICT

Populaire folders

Populaire Swatch winkels

Tips voor Swatch korting

Swatch folder

Het horlogemerk Swatch is van origine een Zwitsers merk en is in 1983 in het leven geroepen door Nicolas Hayek. In de jaren 70 en 80 was er sprake van een kwartscrisis, de Aziatische digitale horloges gingen daarin de concurrentie met de Europese horloges aan en daar zag Hayek zijn kans schoon. In de jaren 80 begon een klein team van ingenieurs al naar ontwikkeling van horloges te kijken. Het was hierbij de bedoeling om een trendy lijn van horloges te maken die een eigen identiteit hadden en de drager ook het gevoel gaf erbij te horen. Het was de bedoeling dat Swatch ervoor zou zorgen dat de interesse in analoge horloges weer groter zou worden.

Goede kwaliteit horloges

De eerste 12 Swatch horloges werden in 1983 op de markt gebracht en de prijs voor een horloge was standaard 50 Zwitserse Frank. Doordat het een goede kwaliteit horloge was, maar wel voor een goede scherpe prijs verkocht werd, werd het merk direct mateloos populair onder de Zwitsers. Zwitserland is een echt horloge land en als dan horloges van deze kwaliteit verkocht worden voor een prijs 80% goedkoper dan de anderen, wordt een merk als Swatch al gauw razend populair. Dat de prijs goedkoper was dan andere horloges kwam vooral doordat de horloges met veel minder onderdelen gemaakt werden. De traditionele horlogemakers gebruikten 91 onderdelen waar Swatch er 51 gebruikte.

1 van de bekendste merken

Tegenwoordig is het merk uitgegroeid tot 1 van de bekendste horlogemerken in de wereld en kent en herkent iedereen het merk. Als je een Swatch horloge ziet, dan weet je gelijk dat dit er 1 is. Dit kan door de Zwitserse makelaardij zijn, door de band, de kleur maar ook door het design. Bij een Swatch horloge komt alles bij elkaar en klopt het ook. Dit maakt dat het horloge ook zo geliefd is. De horloges zijn in veel verschillende vormen, maten, materialen en kleuren te vinden en dat maakt dat er voor iedereen op de wereld wel een geschikt Swatch horloge te vinden is.

Tijdloze horloges

Het mooie aan de Swatch horloges is ook dat ze tijdloos zijn. Koop je nu een Swatch horloge, dan weet je dat deze over 20 jaar nog steeds modieus is en een goed accessoire vormt voor je outfit. Het bedrijf zelf vindt dat als je een Swatch horloge hebt dat je toont dat je een andere kijk op het leven hebt, een andere houding. Je laat zien dat je stijlvol bent, maar wel je eigen identiteit bewaart. Een Swatch horloge kan altijd en er bestaat voor elke outfit en elke gelegenheid een perfecte horloge van het merk. Het feit dat deze goed betaalbaar zijn, maakt dat je er ook meerdere van kunt aanschaffen.

Gouden standaard

Voor de wereld zijn Zwitserse horloges de gouden standaard als het op uurwerken aankomt. Toen in Azië goedkope horloges geproduceerd en verkocht werden, moest er wat gebeuren. Door de Swatch horloges aan te bieden, werd de Zwitserse horloge wereld gered. Deze werden in grote getalen geproduceerd en aangezien een echt Zwitsers horloge nog steeds wat betekende, kozen mensen voor een horloge van een Zwitsers bedrijf. Het woord Swatch komt van Secundaire Watch. Het bedrijf vond dat een horloge net als een stropdas of schoenen aangepast kon worden aan de outfit. Door meerdere horloges in je bezit te hebben, wist Swatch dat je steeds weer opnieuw je outfit af kon maken op een andere wijze. Vandaag de dag is dit ook de manier waarop de meeste mensen kijken naar een horloge.

Collectors items

Na een aantal jaren werden Swatch horloges zelfs collectors items. Er ontstonden als het ware Swatch verzamelaars en dat maakte dat het merk nog veel populairder werd. Het was zelfs zo extreem dat deze verzamelaars voor de winkels kampeerden om de nieuwste Swatch horloges als eerste te kunnen bemachtigen. Vandaag de dag hoef je natuurlijk niet meer voor een winkel te gaan liggen om de horloges te kopen. Je kunt in de webshop van het merk de gehele collectie gewoon bekijken en deze ook direct bestellen. Binnen een paar dagen heb je je nieuwe aanwinst dan al in huis.

Aanbiedingen en de folder

Aangezien de horloges van Swatch steeds vernieuwd worden, zul je ook gebruik kunnen maken van leuke aanbiedingen. Zo kun je nog wat extra geld besparen op een nieuw horloge en zo meerdere modellen in huis halen om je outfits af te maken. Als je op 1Folders.nl kijkt, dan kun je ook de nieuwe catalogus en de aanbiedingsfolder van Swatch vinden en deze even digitaal doorbladeren.

Over Swatch

Rond het jaar 1980 werd de horlogemarkt gedomineerd door goedkope horloges uit het verre Oosten. Daar wilde Nicolas Hayek verandering in aan brengen. Hij richtte daarom in het Zwitserse dorp Biel het horlogemerk Swatch op. Dit horlogemerk wilden simpele doch goed werkende én fraaie horloges op de markt brengen. Dat lukt uiteindelijk in 1983 met de eerste collectie van Swatch. In de jaren daarna heeft het merk onwijs veel collecties aangebracht; momenteel is het één van de beroemdste horlogemerken wereldwijd.

Op het internet is zelfs een hele Swatch community ontstaan. In deze community zijn verzamelaars en liefhebbers van Swatch actief om het merk te adoreren en om unieke items van het merk te bemachtigen. Voor het aanschaffen van Swatch horloges kan je terecht in de online webshop. In deze webshop kan je de verschillende collecties in zien en direct het gewenste horloge aanschaffen. Hierbij profiteer je standaard van gratis levering in heel Nederland. Wil je graag een snelle levering? Dan betaal je daar 3,95 euro voor; in dat geval krijg je de bestelling binnen 2 werkdagen op het gewenste adres afgeleverd.

Wil je een ontvangen horloge retourneren? Dan dien je dit binnen 14 dagen kenbaar te maken door een mail te sturen naar [email protected]. Je krijgt dan een retourformulier teruggestuurd waarmee je het horloge terug kunt sturen. Je kunt er ook voor kiezen om het artikel bij een Swatch store te retourneren. De Swatch winkels bevinden zich in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Daarnaast kan je ook terecht bij de Swatch Corner in de Bijenkorf in Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.

De klantenservice van Swatch is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Je kunt hen bereiken door te bellen naar 040 21 99 940 of door een online contactformulier in te vullen. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste collecties? Dan kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief of Swatch op Facebook, Twitter, YouTube en/of Instagram volgen.