Rolex

Rolex folders

Op dit moment is er geen folder beschikbaar voor Rolex

Vergelijkbare folders

Vergelijkbare winkels

KAYA sieraden
Lucardi
Siebel Juweliers
123Gold
Anijss Juwelier
Pandora
Zinzi
Swarovski
Schoonenberg
Rolex
Six
Swatch
Claire’s
Van Os Tassen en Koffers
Bijou Brigitte
Eastpak
MY iMenso
Max ICT

Populaire folders

Tips voor Rolex korting

Folder Rolex

In 1905 wordt in door de Duitser Hans Wilsdorf het merk Rolex opgericht. In eerste instantie is de naam van het bedrijf Wilsdorf & Davis maar in 1908 wordt de naam Rolex vastgelegd. De horloges die door het bedrijf ontwikkeld worden zijn van de beste kwaliteit en beschikken over speciale eigenschappen. Zo werd in 1926 al een horloge ontwikkeld dat volledig schokbestendig en waterdicht was. In de Tweede Wereldoorlog werd de fabriek verplaatst van Duitsland naar Zwitserland waar het vandaag de dag, in Genève, nog steeds gevestigd is. Het merk staat bekend als een luxeproduct en produceert horloges van hoge kwaliteit. Sommige modellen zijn nieuw of tweedehands zelfs wel honderdduizenden euro’s waard.

Vernieuwen

Als horlogemaker is Rolex er al sinds de oprichting van het bedrijf op gericht om zoveel mogelijk vernieuwend te zijn. De horloges zijn van een bepaalde klasse en worden gemaakt van de beste materialen en onderdelen. In 1926 werd de Oyster ontwikkeld, een horloge dat volledig waterdicht en stofvrij was. Als promotiestunt werd het horloge gedragen door een zwemster die in 10 uur het kanaal overzwom. Bij aankomst werkte het horloge nog exact zoals het zou moeten. Een andere vernieuwing kwam op de markt in 1931 toen door Rolex het Perpetual uurwerk werd uitgevonden. Dit was het eerste horloge met een zelfopwindend mechanisme. In 1945 werd er voor het eerst een horloge met een zelfopwindende pols chronometer geproduceerd waarop ook de datum zichtbaar was op de wijzerplaat.

Bekend en beroemd

Door de hoge kwaliteit en de vormgeving van Rolex horloges, zijn de producten van het merk een gewild product. Veel beroemdheden en filmsterren zijn dan ook door de jaren heen gezien met een horloge van dit prestigieuze merk. In 1960 werd er wederom een promotiestunt door het bedrijf opgezet om ruchtbaarheid te geven aan een nieuwe ontwikkeling. De toen uitgebrachte Deep Sea Special werd als experiment meegenomen door een bathyscaaf naar de Marianentrog, het diepst bekende gedeelte op aarde. Met het experiment kwamen zowel de bathyscaaf als het horloge in perfecte staat naar boven, na tot een diepte van 10.916 meter te zijn gedoken.

Kwaliteit

De horloges van Rolex zijn van hoogstaande kwaliteit. De materialen die gebruikt worden voor de productie van de artikelen is van de beste kwaliteit en na productie worden de horloges uitvoerig getest onder de meest extreme omstandigheden. Hiermee wordt de waterdichtheid getest, de kwaliteit van het glas, de eigenschappen van het uurwerk en worden de sluitingen en scharnieren van de polsbanden op de proef gesteld. Door dit onder extreme omstandigheden te testen, kan de producent ook garanderen dat de horloges altijd naar behoren werken en dat je deze altijd kunt gebruiken.

Sport en film

Als producent van horloges is Rolex altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Het merk is onmiskenbaar verbonden met verschillende soorten sporten zoals golf, tennis, paardensport, zeilen en autosport. Als sponsor is het merk vaak zichtbaar bij grote evenementen en is het bedrijf als officiële tijdwaarnemer onder andere verbonden aan enkele grote tennistoernooien en autosporten zoals onder andere de Formule 1. Ook op het witte doek is de Rolex veelvuldig te aanschouwen. Rolex horloges worden gedragen door acteurs en filmsterren om het merk aan te prijzen en de kwaliteit aan het grote publiek te tonen.

Winkels

Als je een horloge van Rolex wilt kopen, dan kan dat op verschillende manieren. Je kunt via de officiële website van het bedrijf een horloge bestellen die je volledig aan jouw wensen kunt laten produceren. Het is ook mogelijk om een horloge van het merk aan te schaffen in een fysieke winkel. Verspreid over Nederland zijn er verschillende juweliers en retailers die als officieel verkooppunt van Rolex. Dit zijn dan ook de enige plekken in het land waar je terecht kunt voor het kopen van een Rolex in een winkel. Uiteraard zijn er wereldwijd op veel meer plekken retailers gevestigd die bevoegd zijn tot het verkopen van Rolex horloges. De reden dat de horloges alleen via officiële verkooppunten verkrijgbaar zijn, is om te voorkomen dat vervalsingen verkocht worden. Bij een officieel verkooppunt kan de echtheid van de producten gegarandeerd worden en heb je de mogelijkheid om het horloge op een vakkundige manier te onderhouden.

Folder

Ben je benieuwd naar het laatste nieuws met betrekking tot Rolex, de horloges en de ontwikkelingen op het gebied van de technieken die gebruikt worden? Dan kun je een bezoek brengen aan 1Folders.nl. De website toont de nieuwste folders van het bedrijf waarin informatie staat over de producten, de prijzen en waar je terecht kunt voor het kopen van een echt Rolex horloge.

Over Rolex

Rolex staat tegenwoordig bekend als één van de meest prestigieuze horloge merken ter wereld. Het bedrijf is in 1920 opgericht door de heren Hans Wilsdorf en Alfred Davis. Deze heren startte het horlogemerk in Geneve, maar zette ook in Londen al snel voet aan de grond. Dat was onder andere te danken aan de uitvinding van een waterdichte, vuilwerende en schokbestendige horlogekast. Deze horlogekast werd in 1926 uitgevonden en wordt nog steeds toegepast bij de dure en zeldzame horloges van Rolex.

Waar de naam Rolex vandaan komt, is nooit helemaal duidelijk geworden. Feit is dat wel nagenoeg iedereen tegenwoordig de naam Rolex kent. Vanwege de hoge prijskaartjes zijn de horloges niet voor iedereen betaalbaar. In de afgelopen jaren heeft Rolex dan ook veel te maken gehad met imitatiehorloges uit onder meer Azië. Wil je graag een officiële Rolex kopen? Dan kan je bij een officiële Rolex retailer terug. In onder meer Amsterdam, Groningen, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Den Bosch zijn de officiële Rolex retailers te vinden. Deze retailers handelen niet altijd onder eigen naam; in Den Bosch is juwelier Schaap en Citroen bijvoorbeeld de officiële retailer.

Op de website van Rolex kan je het indrukwekkende assortiment van horloges bekijken. Het assortiment van Rolex is onderverdeeld in verschillende collecties. Deze collecties krijgen chique namen zoals Oyster Perpetual, Sea-Dweller en Yacht-Master mee. Bij elke Rolex kan je uitgaan van de beste kwaliteit, een unieke wijzerplaat en hoogwaardige materialen. Vanwege deze kenmerken zijn de horloges van Rolex zeer geliefd.

Via Facebook, Instagram, Twitter en YouTube kan je op de hoogte blijven van de nieuwste collectie. Helaas heeft Rolex geen klantenservice in ons land; voor vragen, suggesties en opmerkingen kan je daarvoor terecht bij één van de officiële Rolex retailers.