Top 10 online winkels in Belgie naar omzet

Online winkelOmzet (in miljoen EUR)
bol.com714,24
coolblue.be521,73
zalando.be341,96
apple.com329,03
amazon.fr182,65
shein.com173,07
mediamarkt.be163,4
ikea.com161,45
delhaize.be147,22
ah.be132,34

Top 10 grootste online winkels in België

België, een dynamisch e-commerce landschap, biedt een fascinerende kijk op de digitale winkelervaring. Het is een markt waar innovatie en klantgerichtheid centraal staan. In dit artikel kijken we naar de top 10 online winkels in België, gerangschikt naar hun netto-omzet. Deze gegevens, verzameld door ecommerceDB, geven niet alleen de marktleiders in de Belgische e-commerce, maar bieden ook waardevolle inzichten voor zowel consumenten als bedrijven.

1. Bol.com

Met een indrukwekkende omzet van €714,24 miljoen, staat bol.com aan de top. Deze site is een toonbeeld van klantvriendelijkheid en een breed assortiment, waardoor het de favoriete bestemming is voor Belgische online shoppers.

2. Coolblue.be

Coolblue.be, met een omzet van €521,73 miljoen, onderscheidt zich door zijn uitzonderlijke klantenservice. Deze aanpak heeft ertoe geleid dat het bedrijf een trouwe klantenkring heeft opgebouwd.

3. Zalando.be

Als modegigant heeft Zalando.be een omzet van €341,96 miljoen bereikt. Hun succesformule? Een ongeëvenaarde selectie van kleding en accessoires gecombineerd met een soepele winkelervaring.

4. Apple.com

Apple.com, bekend om zijn baanbrekende technologieën, genereert €329,03 miljoen. Dit benadrukt hun sterke positie in de Belgische markt, vooral op het gebied van hoogwaardige elektronische producten.

5. Amazon.fr

Met een omzet van €182,65 miljoen is Amazon.fr een belangrijke speler in België. Hun uitgebreide productaanbod en efficiënte logistiek blijven klanten aantrekken.

6. Shein.com

Shein.com heeft de Belgische markt veroverd met een omzet van €173,07 miljoen. Hun snel wisselende assortiment en betaalbare prijzen spreken vooral een jong publiek aan.

7. Mediamarkt.be

Mediamarkt.be, een specialist in consumentenelektronica, heeft een omzet van €163,4 miljoen. Hun focus op kwaliteitsproducten en deskundig advies weerspiegelt hun marktpositie.

8. Ikea.com

Ikea.com, wereldwijd bekend om zijn meubels, realiseert in België een omzet van €161,45 miljoen. Hun gebruiksvriendelijke website en duurzaamheidsinitiatieven trekken een breed publiek.

9. Delhaize.be

Delhaize.be, een belangrijke speler in de online levensmiddelenmarkt, bereikt een omzet van €147,22 miljoen. Hun focus op kwaliteit en gemak heeft hen een plaats in de top 10 opgeleverd.

10. Ah.be

Ah.be sluit de top 10 af met een omzet van €132,34 miljoen. Als online supermarkt bieden zij gemak en diversiteit, wat bijdraagt aan hun succes.

Deze top 10 online winkels in België weerspiegelen de diversiteit en dynamiek van de e-commerce markt. Bij 1Folders.nl begrijpen we het belang van deze informatie voor onze klanten en partners. Het biedt niet alleen een blik op de huidige marktleiders, maar ook op de trends en voorkeuren die de Belgische online winkelervaring vormgeven.