Albert Heijn Air Miles Overschrijven

Loyaliteitsprogramma’s zijn een gewiekste maar daardoor niet minder briljante manier om klanten aan te trekken en zeker binnen boord te houden. Het meest bekende loyaliteitsprogramma is natuurlijk de wereldbekende Air Miles.

De laatste tijd hebben we veel vragen gekregen over Air Miles.

Velen zijn met name benieuwd of het mogelijk is om de Albert Heijn Air Miles over te schrijven naar een ander account. Goed nieuws: dit is inderdaad mogelijk.

Deze en nog vele andere vragen worden in dit artikel uitgebreid behandeld. Wil jij dus alles weten over Air Miles? Lees hieronder dan snel verder!

Albert Heijn Folder

Albert Heijn Folder

Geldig van 29-04 t/m 05-05

Profiteer nog 6 dagen van deze Albert Heijn Folder met actuele aanbiedingen. Ontdek de nieuwste Albert Heijn aanbiedingen en bespaar op je aankopen.

Folder bekijken

Wat zijn Air Miles?

Air Miles – Officieel Air Miles Reward Program genaamd – is een loyaliteitsprogramma. Door aankopen te doen bij bepaalde partners kunnen punten, de zogeheten Air Miles gespaard worden.

Deze kunnen vervolgens ingewisseld worden voor bijvoorbeeld kortingen op attracties, reizen of producten. Ook is het mogelijk om Air Miles te doneren aan een goed doel.

Kun je Albert Heijn Air Miles overschrijven naar een ander account?

Albert Heijn Air Miles overschrijven

De Air Miles die je bij Albert Heijn spaart zijn niet anders dan de Air Miles die je bij een andere deelnemende partij krijgt. Via de website of app van Air Miles is het mogelijk om je Air Miles naar een ander account over te schrijven.

  1. Klik in de app of website onder "mijn Air Miles" op overboeken
  2. Vul de hoeveelheid Air Miles in die je wilt overboeken en het accountnummer waarnaar je de Air Miles wilt overboeken

Kind kan de was doen!

Het overschrijven van Air Miles is ook een handige truc: op deze manier kan je namelijk de geldigheid van Air Miles verlengen. Sinds 2018 zijn Air Miles nog slechts 5 jaar na uitgeven geldig.

Door de Air Miles naar bijvoorbeeld een vriend, familielid of collega over te schrijven wordt deze geldigheid weer met 5 jaar verlengd. Vervolgens kan jouw vriend, familielid, of collega de Air Miles weer gemakkelijk terugsturen.

Geschiedenis van Air Miles

Het Air Miles programma is origineel in het Verenigd Koninkrijk ontstaan. Dit gebeurde in het jaar 1992.

Al snel breidde het programma uit naar de Verenigde Staten, Canada en de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Bahrein. Air Miles Nederland is ontstaan in 1994.

Oorspronkelijk kon je met Air Miles sparen voor een vlucht met het vliegtuig naar bijvoorbeeld Londen, New York of vele andere internationale en wereldberoemde steden.

Het programma werd echter al snel uitgebreid met toegangskaarten, producten en andere kortingsprogramma’s.

Van meet af aan waren Air Miles een groot succes in Nederland. Binnen enkele maanden waren er reeds miljoenen huishoudens die Air Miles spaarden.

Op het hoogtepunt van de Air Miles Manie maakte ongeveer de helft van de Nederlanders gebruik van het loyaliteitsprogramma.

Vanaf 2004 werd het programma langzaamaan minder populair.

Veel participerende bedrijven gaven namelijk voorkeur aan hun eigen loyaliteitsprogramma’s of stopten de samenwerking helemaal, zoals bijvoorbeeld ABN Amro deed.

Toch heeft het Air Miles programma nog altijd ongeveer 4 miljoen actieve gebruikers in Nederland.

Door de 4 miljoen actieve gebruikers is Nederland samen met Canada het land waar de Air Miles het meest populair zijn.

De programma’s in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn inmiddels zelfs volledig stopgezet.

Deelnemende bedrijven bij Air Miles Nederland

Er zijn 6 verschillende bedrijven aangesloten bij Air Miles Nederland. Bij deze bedrijven is het op verschillende manieren mogelijk om Air Miles te sparen.

Albert Heijn

Albert Heijn

Al vanaf het begin van Air Miles Nederland is het mogelijk om bij Albert Heijn Air Miles te sparen. Om het sparen gemakkelijk te maken is het zelfs mogelijk om bij Albert Heijn Air Miles op je bonuskaart te zetten.

Bij iedere 2,50 aan boodschappen krijg je 1 Air Mile. Zowel in de winkel als op AH Online krijg je Albert Heijn Air Miles. Heb je Albert Heijn premium, dan krijg je zelfs dubbele Air Miles uitgekeerd!

Shell

Net als de Albert Heijn is shell al sinds de begindagen een plek om Air Miles te sparen. Deze Air Miles verdien je door te tanken: 1 Air Mile per liter.

Tank je Shell V-Power krijg je zelfs 2 Air Miles per liter. Daarnaast ontvang je ook een Air Mile per 2 euro die je in de winkel uitgeeft. Bepaalde producten als sigaretten, medicijnen en loterij artikelen zijn van deelname uitgesloten.

Praxis

Ook bij de ongeveer 200 vestigingen van Praxis kan je Air Miles sparen. Je ontvangt een Air Mile voor iedere 2 euro die je bij Praxis uitgeeft.

Net als bij de Albert Heijn is het mogelijk om je Air Miles spaarkaart aan je Praxis Plus Spaarkaart te koppelen.

Essent

Essent is één van de grootste aanbieders van gas en elektriciteit in Nederland. Het is ook de enige waar je Air Miles kan sparen.

Klanten van Essent die Air Miles willen sparen krijgen regelmatig een persoonlijk aanbod per mail om Air Miles te verzamelen. Hoe langer je klant bent, hoe hoger het aantal uitgekeerde Air Miles wordt.

Etos

Etos is een bekende drogisterij met een kleine 600 vestigingen verspreid over heel Nederland. Hier spaar je een Air Mile voor iedere twee euro die je in de winkels of online uitgeeft.

Je kan je Air Miles spaarkaart koppelen aan de klanten app waardoor het sparen haast automatisch gaat.

Mastercard

Dankzij Mastercard kan je nu ook in het buitenland Air Miles sparen. Er zijn 196 landen waar iedere aankoop van jou Air Miles op kan leveren.

Je krijgt een Air Mile voor iedere vijf euro die je met je Mastercard betaalt, ongeacht waar of wat.

Waarvoor kan je je Air Miles inwisselen?

Waarvoor kan je je Air Miles inwisselen

Het aanbod aan zaken waar jij je gespaarde Air Miles aan kan uitgeven verandert regelmatig. Veel beloningen zijn standaard in het aanbod aanwezig. Dit zijn onder andere:

  • Toegang tot de Efteling
  • Vouchers voor KLM
  • Toegang tot WILDLANDS Emmen
  • Bol.com cadeaukaarten
  • Verschillende soorten donaties

Voor een totaaloverzicht van de huidige promoties kijk je best op de website van Air Miles. Hier vind je een overzicht van alle aanbiedingen.

Je Air Miles bijhouden

Om een overzicht te krijgen van jouw persoonlijke Air Miles moet je een account aanmaken op de website van Air Miles.

Vervolgens kan je ook de handige app downloaden waardoor je altijd en overal je Air Miles spaarkaart bij de hand hebt. Ook zijn je saldo en transacties live te bekijken.

Kun je met meerdere gezinsleden tegelijk sparen?

Geregeld hoor je de vraag voorbij komen of je met meerdere gezinsleden tegelijk kan sparen of dat je altijd maar 1 kaart kan hebben.

Daarom hebben we goed nieuws: je kan verschillende accounts eenvoudig koppelen! Zo kan je als gezin, vriendengroep of zelfs bedrijf razendsnel sparen.