Batavia Stad Winkels

Voor degene die het nog niet kennen, Batavia Stad is de grootste fashion outlet van Nederland. Met maar liefst 150 winkels met kortingen van 30 tot 70% kun je hier heerlijk koopjes jagen. Maar 150 winkels is wellicht een beetje veel om op één dag te bezoeken, dus hebben we een lijstje gemaakt met de leukste winkels die je echt niet mag missen.

De leukste winkel in Batavia Stad Fashion Outlet is de winkel van Karl Lagerfeld. Of dit nu wel of niet je stijl is, de manier waarop deze winkel werd ontvangen is zo overweldigend dat er eigenlijk geen andere winkel op de eerste plek kan staan. Je kijkt er hoe dan ook je ogen uit, met de indrukwekkende, eigenzinnige ontwerpen.

Wat Batavia Stad zo uniek maakt, is het feit dat er zo’n grote collectie aan unieke winkels te vinden is. Uiteraard vind je er de bekende winkels zoals Only, America Today, Hunkemöller, Sacha, Manfield en Scotch & Soda. Maar ook merken die in de meeste winkelstraten slechts een plank in een andere winkel mogen vullen, hebben hier een hele eigen winkel. En die winkels lichten we hier voor je uit.

Wat is Batavia Stad Fashion Outlet?

Dat Batavia Stad een Fashion Outlet is, wordt uit de naam al duidelijk. Maar het is zoveel meer dan dat. Bij de oprichting in 2001 hadden ze ervoor kunnen kiezen om een standaard winkelcentrum te bouwen met daarin alle winkels, maar dat hebben ze niet gedaan. Ze wilden er echt een stadsgevoel aan geven en hebben het dus zo gebouwd dat je door allerlei gezellige straatjes loopt. Bovendien is er ook een ruime keuze aan lifestyle producten en accessoires.

En bij een stad horen natuurlijk ook evenementen. Zo vind je in Batavia Stad onder andere speciale evenementen voor Moederdag, met muziek, foodtrucks en speciale Moederdag boxen met grote kortingen. Ook net geslaagde scholieren konden een week lang een goodie-bag ophalen met kortingsbonnen en gratis geschenken (wie zegt er nee tegen gratis chocolade?) om hun diploma te vieren. Met Koningsdag kun je ook terecht bij Batavia Stad, als je liever gaat shoppen dan marktjes afstruint. En uiteraard zijn er speciale acties voor Valentijn en Kerst.

Verder vind je er natuurlijk mode gerelateerde evenementen, denk aan feestelijke winkel openingen, modeshows en speciale evenementen vanuit één winkel of merk. Vaak vergezeld met muziek en foodtrucks, om het een hele ervaring te maken. Ben je moe geworden van al het shoppen? Dan kun je even stoppen voor een hapje of een drankje in één van de vele horecagelegenheden.

1. Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld

De Karl Lagerfeld winkel werd in 2018 op feestelijke wijze geopend, zoals je dat verwacht van één van de grootste premium merken ter wereld. Naast de grote winkels in modesteden zoals Parijs, New York, Dubai en London, openden ze nu ook een exclusieve winkel in Batavia Stad. Of het nu wel of niet je smaak is, verdient deze winkel zeker de stempel voor leukste winkel van Batavia Stad.

Dit is ook wel te zien aan de gigantische stijging in verkoopcijfers die te zien was na de opening van deze winkel. Uiteraard kunnen we een 6,6% verkoopstijging niet volledig toekennen aan één winkel, het winkelgebied zelf had ook net een grote make-over gekregen en er opende in dezelfde tijd meer nieuwe winkels.

Toch is de Karl Lagerfeld winkel wel een echte premium. Er is slechts één andere Karl Lagerfeld winkel in Nederland. Bovendien zie je niet vaak dat een vooraanstaande modeontwerper die je normaal alleen kent van de catwalk of een tripje naar een modehoofdstad, een winkel opent in ons kleine landje. Het bied een unieke kans om high-class designerkleding te kopen tegen hoge kortingen. Wellicht nog steeds voor veel mensen boven budget, maar hoe dan ook een unieke ervaring om deze collectie tentoongesteld te zien.

2. Van Delft biscuits

Van Delft biscuits

Ondanks dat de Van Delft winkels de laatste jaren in meerdere steden opduiken, en vooral rond Sinterklaas overal door het land hun pop-up pepernotenfabrieken openen, verdient deze bakker wel een plekje in deze lijst. Alleen maar de hele dag kleding shoppen wordt natuurlijk ook saai. Bovendien is er geen betere manier om de kinderen stil te krijgen dan met een heerlijk ouderwets likkoekje!

Of je nu op zoek bent naar een zoete snack of gezond granen koekje voor een nieuwe lading energie, je vindt het hier allemaal. Al sinds 1880 produceert Van Delft koekjes en kruidnoten en inmiddels zijn ze bijna overal in Noordwest-Europa te vinden in de supermarkt. Hoog tijd dus voor eigen winkels om het merk echt op de kaart te zetten. Want wist jij dat de koekjes uit de supermarkt bij hen vandaan komen?

Een bezoekje aan de Van Delft winkel is dus echt een must, als je van koekjes en nostalgie houdt.

3. Radley London

Radley London

Radley London heeft pas in 2020 hun eerste winkel in Nederland geopend. Het merk zelf is al in 1988 opgericht en verkoopt een brede selectie aan leren tassen, portemonnees en andere accessoires. Of je nu op zoek bent naar een strakke, zwart, bruin of witte tas, of liever gaat voor een vrolijke kleurrijke print, je vindt het hier allemaal.

Tassen die er uit zien als boeken, of voorzien zijn van een verhalend plaatje, je kunt het zo gek niet bedenken en Radley London heeft het. Maar ze begrijpen dat iedereen een andere smaak heeft, en bieden een uitgebreide collectie die iedereen zal aanspreken. Maar ook voor je nieuwe leren schoenen en zelfs sieraden kun je bij deze winkel terecht. De perfecte plek om je nieuwe outfit compleet te maken.

4. Ajax Fanshop

Ajax Fanshop

Oké, het is misschien niet iedereens favoriete voetbalclub, maar voor de fans is dit zeker een winkel om te bezoeken en zeker één die uniek is in Nederland. Uiteraard kun je bij de Johan Cruijff ArenA een de officiële fanshop vinden, maar verder zijn deze winkel in Batavia Stad en een derde winkel op de Kalverstraat de enige in Nederland. Of je nu fan bent of niet, de winkel draagt wel bij aan de unieke collectie van Batavia Stad.

Je vindt in de winkel alles wat je maar kan bedenken met een Ajaxlogo erop. Van de officiële uit- en thuistenues van het huidige seizoen, tot bekers, beddengoed, sjaals en petjes. Zo ben je er zeker van dat je klaar bent voor het nieuwe seizoen!

5. Lindt Chocolaterie

Lindt Chocolaterie

Chocolade wint al jaren aan populariteit ten opzichte van ander snoep, mede dankzij de gezonde eigenschappen van cacao. Om het gezond te houden, dien je daarvoor wel chocolade met minimaal 80% cacao te eten en natuurlijk met mate. En laat dat nu net één van specialiteiten van Lindt zijn. Je kunt zelfs chocolade met 99% cacao kopen. Door de unieke manier van branden, die ze al sinds 1845 toepassen, en het gebruik van enkel premium ingrediënten, krijgt het de unieke smaak die wereldwijd geliefd is.

Gelukkig is er ook goed nieuws voor de melkchocolade liefhebbers, want dat hebben ze ook gewoon. Melkchocolade is nog altijd favoriet en hier vind je die in allerlei smaken. Met de Lindt pick & mix selectie kun je zelf je smaken kiezen en een heerlijke zak chocolaatjes samenstellen. Uiteraard met dezelfde premium ingrediënten en kwaliteit.

Ondanks dat Lindt chocolade al jaren in supermarkten te koop is, is de winkel in Batavia Stad de eerste premium winkel in Nederland. Een winkel die de echte chocoladeliefhebber niet mag missen.

6. Max Verstappen shop

Max Verstappen shop

Fan van Max Verstappen? Dan kijk je hier je ogen uit! Naast een brede collectie aan merchandise, vind je hier ook een collectie van de race items van Max Verstappen zelf die je kunt bewonderen. Als één van de twee officiële fanshops vind je er zelfs af en toe een tentoongestelde auto na afloop van een grote race.

De merchandise is beschikbaar voor zowel mannen, vrouwen als kinderen en bestaat uit kleding, caps en accessoires. Bovendien kun je er schaalmodellen kopen van de auto’s van voorgaande races van Max Verstappen. Leuk als collectorsitem.

7. BALR.

BALR.

BALR. is een merk van Hollandse bodem dat in 2013 is opgericht door onder andere profvoetballer Demy de Zeeuw en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd high-end lifestyle merk die geliefd is onder sporters. Het merk is duidelijk populair onder topsporters en zelfs bekende Dj’s, maar ook onder het gewone volk is het geliefd.

De productlijn bestaat uit hoogwaardige, maar comfortabele producten. Denk aan eenvoudige T-shirts en hoodies van hoogwaardig materiaal en een tijdloos design. Het merk richt zich op jonge sportievelingen die grote ambities hebben in de sportwereld. Maar je kunt natuurlijk ook een lekkere trui kopen voor een regenachtige dag op de bank.

Door de jaren heen heeft het merk veel samengewerkt met andere merken zoals Call of Duty en Puma die exclusieve lijnen hebben opgeleverd. De winkel in Batavia Stad is daarom zeker een bezoekje waard, wellicht vind je er nog iets van voorgaande exclusieve collecties tegen aantrekkelijke prijzen.

8. Samsonite

Samsonite

Samsonite is al jaren de marktleider en trendsetter als het gaat om reisbagage. Met eindeloze innovaties dankzij ondersteunend door baanbrekend onderzoek en nieuwe ontwikkelingen. De producten van Samsonite zijn daardoor stevig, maar ook licht, en daarmee razend populair als kwaliteitsproduct. In elke grote reiswinkel kun je de koffers wel vinden, maar in Batavia Stad vind je de enige exclusieve winkel van Nederland.

Of je nu op zoek bent naar reiskoffers of rugzakken voor mannen, vrouwen of kinderen, Samsonite heeft het allemaal. Inclusief verschillende mogelijkheden om de koffer te personaliseren zodat je deze nooit meer kwijt raakt op de bagageband.

9. Boggi Milano

Boggi Milano

Boggi Milano is één van de meest invloedrijke merken op het gebied van mannenkleding. Of je nu op zoek bent naar een casual jas, relaxte basic trui, comfortabele sneakers of een stijlvol nieuw pak, bij Boggi Milano vind je dit allemaal.

Één van de belangrijkste waarden van het bedrijf is de kwaliteit van de producten. Ze gebruiken pure, gecertificeerde producten, bij voorkeur van gerecycled of biologisch materiaal. Daarbij is comfort heel belangrijk. Zelfs in een pak moet je kunnen skateboarden, aldus de foto campagne op de website. En dat alles met de bekende Italiaanse elegantie, die al sinds de oprichting in 1939 als kernwaarde aangehouden wordt.

10. Fabienne Chapot

Fabienne Chapot

“We are here to brighten up your wardrobe”, aldus de slogan van Fabienne Chapot. En dit is in de winkel zeker te zien. De deuropening is al voorzien van een vrolijk gekleurde bloemenboog en de winkel is ook één en al kleur. Toch is het stijlvol en geeft het geen drukke indruk.

Of je nu op zoek bent naar felle kleuren of liever kiest voor pasteltintjes, je vindt hier alles. Het merk is ontstaan vanuit een persoonlijk idee om meer kleur toe te voegen aan de toen aanwezige zwart-wit collecties. Begonnen met accessoires zoals tassen is het merk in 2016 uitgebreid met kleding en omgebouwd tot een sterk merk vol kleur en passie. Het merk probeert vrouwen te verleiden om zich gedurfder te kleden en te dragen waar zij zich comfortabel in voelen.

11. PureWhite / Ballin’ Amsterdam Kids

PureWhite

PureWhite is in 2008 opgericht als merk dat zich richtte op basic witte T-shirts voor mannen, van een hoge kwaliteit. Tegenwoordig is dat zeker niet meer het geval en vind je er ook kleurrijke bloezen en jeans. Het idee is wel nog steeds om mannen te voorzien van tijdloze mode in hoogwaardige kwaliteit. Basics zijn er dus nog volop te vinden, maar ook een hoop andere stijlvolle items.

Ballin’ Amsterdam is het sportieve broertje die staat voor diversiteit en zijn inspiratie haalt uit de straatcultuur. Je vindt hier dezelfde tijdloze stijl, maar dan iets sportiever met een focus op T-shirts, hoodies en jeans. In Batavia Stad vind je de winkel voor kinderen, maar wellicht wordt dit in de toekomst nog uitgebreid met een volwassenencollectie.

12. Tenson

Tenson

Ben je op zoek naar outdoor kleding voor elk type weersomstandigheden? Ga je bijvoorbeeld op wintersport of vakantie naar IJsland, of ga je wandelen in regenachtig Ierland of Schotland? Dan zit je bij Tenson goed. Het doel van het merk is om goede kwaliteit buitenkleding aan te bieden met een sportieve look. Ook buitenkleding mag er stijlvol uit zien.

Het merk is in 1951 al opgericht in een klein plaatsje in Zweden. Sindsdien heeft het terrein gewonnen en is het één van de meest innovatieve outdoor merken ter wereld. Je kunt Tenson in elke buitensportwinkel tegenkomen, maar de winkel in Batavia Stad is de eerste officiële winkel in Nederland.

13. Marlies Dekkers

Marlies Dekkers

Marlies Dekkers Folder

Marlies Dekkers Folder

Geldig van 25-04 t/m 02-05

Profiteer nog 5 dagen van deze Marlies Dekkers Folder met actuele aanbiedingen. Ontdek de nieuwste Marlies Dekkers aanbiedingen en bespaar op je aankopen.

Folder bekijken

Marlies Dekkers heeft internationaal succes geboekt met haar lingerielijn. Haar idee was dat lingerie best gezien mag worden, en ontwikkelde daarom onder de slogan “innerwear als outerwear” haar eigen lingerielijn. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld worden haar designs als baanbrekend, innovatief en trendsettend beschouwd. Haar doel is om vrouwen meer zelfvertrouwen te geven met haar unieke lingerie.

Wereldwijd vind je haar producten in verschillende lingeriezaken, zoals bijvoorbeeld de Hunkemöller. Maar in Batavia Stad vind je een winkel die volledig is gewijd aan haar lingerie en badkleding collecties.

14. Reinders JM

Reinders JM

Reinders is een vrouwenkledingmerk van Hollandse bodem. Naar eigen zeggen slaan zij een brug tussen high-end fashion en high-street labels. Denk daarbij aan comfortabele hoodies met catwalk trends zoals pofmouwen. Een combinatie van comfort en de laatste trends tegen aantrekkelijke prijzen, is wat je bij dit merk kunt vinden.

Het merk bied duidelijk een eigenzinnige stijl die zeer herkenbaar is. Er wordt duidelijk gekozen voor een bepaalde stijl, die ze in verschillende producten terug laten komen. Zo kun je broeken, shirts, truien en jurken kopen die feilloos op elkaar aansluiten.

15. Adidas

Adidas

Adidas is natuurlijk al lang niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Of het nu gaat om stoere sneakers of de bekende trainingspakken met de 3 strepen, je komt ze overal tegen. Trainingspakken hebben al lang hun intrede gemaakt in onze hedendaagse kledingstijl en zijn dus niet meer uitsluitend bedoeld om in te sporten.

De bekende trainingspakken zijn in de loop der jaren in alle mogelijke kleuren op de markt verschenen, met of zonder capuchon. Iedereen wilde er één en je moest goed kijken of je niet per ongeluk een namaak ergens meenam.

Toch heeft Adidas vrijwel geen eigen winkels, en moeten ze het hebben van collecties in andere winkels. Denk bijvoorbeeld aan sportwinkels en schoenenwinkels. In Batavia Stad zit Adidas echter in één van de grootste panden, en kun je naar hartenlust genieten van een ruim aanbod van dit populaire merk.

16. Nike Factory Store

Nike Factory Store

Hetzelfde geldt eigenlijk voor Nike, eindeloos populair en het lijkt alleen maar populairder te worden. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot de nummer één op het gebied hoogwaardige sportkleding, -schoenen en accessoires. De sneakers zijn eindeloos populair en in elke sneaker zaak wel te vinden met de bekende ‘Swoosh’ in alle mogelijke kleuren.

De oprichter van het merk vind dat iedereen met een lichaam, ook atleet is, en wil er daarom voor zorgen dat zijn merk voor iedereen toegankelijk is. Ook Nike heeft eigenlijk geen eigen winkels, maar zit in Batavia Stad in een gigantisch pand waar je alles kunt vinden wat je zoekt. Je vindt hier tevens regelmatig exclusieve collecties, dus het loont om regelmatig terug te komen.