Naar de supermarkt gaan, is door corona echt een uitje geworden. Maar zoveel mensen zoveel smaken. Laat je je graag verleiden tot het kopen van aanbiedingen? Of is je partner juist degene die thuis komt met producten die jullie niet nodig hebben? Voordat je het weet is boodschappen doen een potentieel mijnenveld voor je relatie.

Doen Nederlanders graag samen boodschappen of laten ze hun partner liever thuis? Aanbiedingenfolders.nl zocht het uit en deed onderzoek onder 1.098 Nederlanders met een relatie. Benieuwd naar de opvallendste resultaten? Je ontdekt ze in onderstaande visuals. 

Je kent het wel; terwijl jij al bij de kassa bent, staat je partner nog bij de eieren. Je bent elkaar continue kwijt en aan het eind van de rit liggen er producten in je mandje die je niet nodig hebt. Mogelijk laat daarom meer dan de helft van de respondenten hun partner liever thuis. Vooral dertigers doen graag alleen boodschappen. Benieuwd naar de verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Bekijk het in de visual.

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren als het op producten aankomt. De kans is dus groot dat je partner met andere producten thuis komt dan jij. Maar liefst 49 procent van de respondenten vindt dat hun partner boodschappen in huis haalt die onnodig zijn. Vooral vrouwen zijn kritisch over de aankopen van hun partner. Benieuwd naar de verhouding tussen mannen en vrouwen? En de verschillen tussen leeftijdscategorieën? Je vindt het in de visual.

Wat lekkere hapjes voor bij de borrel of toch die luxe taartjes voor het bezoek van morgen? Voor je het weet valt de kassabon een stuk hoger uit dan voorzien. Ook hier kan onenigheid over ontstaan. Zo vindt een vijfde van de ondervraagden dat hun partner te veel geld uitgeeft tijdens het boodschappen doen. Vooral dertigers vinden dat hun partner een gat in de hand heeft. Benieuwd naar de verhouding tussen de verschillende leeftijdscategorieën? Ontdek het in de visual.

Tegenwoordig heeft iedereen wel zijn eigen dieetvoorkeuren: vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, suikervrij, lactosevrij en the list goes on. Een partner die zich hier niets van aantrekt, kan vervelend zijn. Eén op de tien zegt dat hun partner geen rekening houdt met hun dieetwensen tijdens het boodschappen doen. Vooral Noord-Hollanders en Overijsselaars geven dit aan. Hoe hier in jouw provincie over wordt gedacht vindt je in de visual. 

Een bezoek aan de supermarkt kan tot behoorlijk wat irritaties leiden. Een vijfde van de respondenten geeft zelfs aan dat het boodschappen doen weleens heeft geleid tot ruzie. Vooral hoogopgeleiden ruziën over bezoekjes naar de supermarkt. De exacte verhouding tussen verschillende opleidingsniveaus, ontdek je in de visual.