Aantal Aldi winkels per land

LandAantal winkels
Duitsland4.258
Verenigde Staten2.647
Frankrijk1.435
Verenigd Koninkrijk1.078
Australië556
Oostenrijk542
Nederland487
België433
Zwitserland215
Ierland140

Aldi Groep winkelaantallen in belangrijke wereldwijde markten

Bij 1folders.nl zijn we trots op het bieden van gedetailleerde en actuele informatie over winkelketens wereldwijd. In dit artikel richten we ons op de Aldi Groep, een van de meest prominente supermarktketens in de wereld. De data die we hier presenteren, is afkomstig van het gerenommeerde Edge by Ascential, een expert op het gebied van retailanalyse.

Aldi’s sterke aanwezigheid in Duitsland en internationaal

De Aldi Groep, oorspronkelijk uit Duitsland, heeft een indrukwekkende groei doorgemaakt. In hun thuisland telt Aldi maar liefst 4.258 winkels, wat de sterke marktpositie van het bedrijf in Duitsland onderstreept. Deze uitgebreide aanwezigheid in Duitsland dient als een solide basis voor hun internationale expansie.

Uitbreiding in de Verenigde Staten

Met 2.647 winkels in de Verenigde Staten demonstreert Aldi een succesvolle uitbreiding buiten Europa. Deze aantallen weerspiegelen hoe Aldi zich aanpast aan de diverse Amerikaanse markt en hiermee een belangrijke speler is geworden in de retailsector.

Aldi in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk

Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn ook sleutelmarkten voor Aldi, met respectievelijk 1.435 en 1.078 winkels. Deze aantallen benadrukken Aldi's vermogen om zich aan te passen aan verschillende Europese markten, met een sterk netwerk van winkels in zowel West- als Noord-Europa.

Aldi’s voetafdruk in Australië, Oostenrijk en Nederland

Aldi heeft ook een noemenswaardige aanwezigheid in Australië (556 winkels), Oostenrijk (542 winkels) en Nederland (487 winkels). Deze cijfers tonen aan hoe Aldi's bedrijfsmodel succesvol is overgenomen in zowel de Europese als de Australische markt.

Groei in België, Zwitserland en Ierland

België (433 winkels), Zwitserland (215 winkels) en Ierland (140 winkels) maken de lijst van Aldi's sleutelmarkten compleet. Deze markten laten een gestage groei en een sterk potentieel voor toekomstige expansie zien.

Conclusie

De expansie van Aldi in deze sleutelmarkten toont hun succesvolle bedrijfsstrategie en aanpassingsvermogen in verschillende culturen en markten. De cijfers spreken voor zich: Aldi blijft een sterke speler op de wereldwijde retailmarkt. Voor meer informatie over supermarktaanbiedingen en updates, bezoek 1folders.nl.