Als je je ooit wel eens in Dubai verdiept hebt, dan is één ding waarschijnlijk heel snel duidelijk geworden: wie van winkelen houdt, moet naar Dubai.

Er zijn meerdere redenen dat Dubai door velen als winkelparadijs wordt gezien. Maar is Dubai ook zo’n goede plek om te winkelen omdat de prijzen laag zijn?

Winkelen in Dubai is niet duur, maar ook niet per se goedkoop te noemen. Dit heeft met meerdere zaken te maken, waar we later dieper op in zullen gaan. Maar voor we dat gaan doen, is het belangrijk om even stil te staan bij Dubai zelf – want waarom is het zo’n winkelparadijs?

Dubai heeft zo opvallend veel winkelcentra, malls en bijzondere winkelgelegenheden dat hun hele winkelaanbod alleen al een toeristische trekpleister zijn.

Ze hebben zelfs de grootste mall ter wereld – de Dubai Mall. En met deze kennis over Dubai gaan we snel naar de rest van de tekst, want de vraag luidt natuurlijk: hoe duur is het om te winkelen in Dubai?

Dubai winkelparadijs

Goed, laten we eerst beginnen bij die hele titel van “winkelparadijs”. Want je weet nu dat Dubai naast zijn vele winkels ook nog eens de grootste mall ter wereld te bieden heeft.

Maar winkelen kan toch overal, waarom zou men hiervoor naar Dubai gaan?

Waarom veel mensen die van winkelen houden ervoor kiezen om dit een keer in Dubai te doen, is om meerdere redenen.

Naast dat het emiraat dus het grootste winkelcentrum ter wereld biedt – voorzien van maar liefst 1250 winkels – , wordt er ook nog eens jaarlijks het Dubai Shopping Festival gehouden en hebben ze er ook nog zoveel andere malls te bieden die alleen al qua uiterlijk een toeristisch plaatje zijn.

Denk hierbij aan onder andere Ibn Battutta Mal en Mall of the Emirates. Naast winkelen kan je hier onder andere je kinderen meenemen naar een speelparadijs, of zelfs snowboarden of skiën in hun indoor baan.

En wie uitgeput wordt van het vele shoppen, kan alsnog heerlijk ontspannen in een van de vele luxueuze hotels die Dubai biedt.

Prijzen voor shoppen in Dubai

Oké, nu het allemaal duidelijk is geworden waarom Dubai door zoveel mensen als shop-paradijs wordt gezien, komen we dan eindelijk aan bij de vraag die je naar deze tekst gebracht heeft: is winkelen in Dubai goedkoop?

Wel, het is niet gek dat veel mensen zeggen dat Dubai niet alleen het winkelparadijs is, maar ook het koopjesparadijs.

Dit komt omdat er inderdaad tijden waren waarin je in Dubai nog kon winkelen voor zulke lagere prijzen dan dat wij hier in Nederland kennen.

Echter, sinds Dubai steeds populairder is geworden om naartoe te gaan voor winkelen, is dit niet meer het geval.

Nog steeds goedkoper, maar geen koopje

Tegenwoordig zijn de prijzen in Dubai dus wel gestegen en is het niet meer mogelijk om tegen de scherpste prijzen je inkopen te doen. Dit houdt echter niet in dat Dubai daarmee duurder is om in te shoppen, of zelfs even duur.

Het is namelijk nog steeds erg voordelig om je inkopen in Dubai te doen; de belasting is er lager en veel artikelen zijn al snel minstens tien procent goedkoper dan hier in Nederland.

Dit is vooral voordelig als je op zoek bent naar luxe artikelen, zoals sieraden of elektronica.

Ook wanneer je levensmiddelen wil kopen in Dubai, zal je goedkoper uit zijn: eten en drinken is daar vaak toch al zeker tegen de dertig procent goedkoper dan wanneer je het hier koopt.

Het Dubai Shopping Festival

Wil je echt graag op koopjes jagen? Dan is het daarvoor speciaal georganiseerde Dubai Shopping Festival het perfecte evenement om naartoe te gaan.

Dit festijn vindt eens per jaar plaats en er worden vele acties gehouden en modeshows uitgevoerd.

Je kunt zelfs genieten van gratis cadeautjes die aan winkelaars wordt gegeven, en speciale loterijen die georganiseerd worden door winkelcentra, bieden de mogelijkheid enorme prijzen te winnen – denk hierbij zelfs aan sportauto’s en luxueuze villa’s.

Let echter wel op één belangrijke zaak: dit festival is wereldwijd populair en duurt ook nog eens één gehele maand. Je zal dus snappen dat er van overal ter wereld mensen op dit festijn afkomen en de hotelprijzen hierdoor hoger zullen zijn.

Wil je dus graag deze Dubai Shopping Festival mee willen maken? Boek dan als een van de eersten een hotel om nog ietsjes minder duur uit te komen.

Is winkelen in Dubai duur? Dit vinden wij

Gigantische malls, lagere prijzen, het grootste winkelcentrum ter wereld, een heel festival dat toegewijd is aan winkelen; alles wat je uit deze tekst hebt kunnen halen, zijn allemaal zaken die de doorgewinterde shopper alleen maar meer zou prikkelen om naar Dubai te gaan. Maar ben je ook daadwerkelijk goedkoper uit?

Als je puur kijkt naar de prijzen van de producten daar, dan luidt het antwoord heel simpel: ja, winkelen in Dubai is goedkoper.

Echter, waar je ook rekening mee dient te houden, zijn hotelovernachtingen, de vlucht ernaartoe en weer terug en natuurlijk de hoeveel spullen die je daar goedkoper haalt, maar eigenlijk nooit zal gebruiken.

Kortom: winkelen in Dubai kan zo duur of zo goedkoop zijn als dat je het zelf maakt. Houd je het liever wat goedkoper, dan is dit zeker mogelijk.

Speelt geld geen rol? Wel, dan is de sensatie van Dubai waarschijnlijk al meer dan alleen de moeite waard.