Groei van retail e-commerce per land

LandE-commerce groei (%)
Filipijnen24,10
India22,30
Australië20,00
Indonesië20,00
Maleisië18,00
Thailand16,00
Mexico14,20
Argentinië14,00
Vietnam12,50
Zuid-Korea10,60
Verenigde Staten10,50

Wereldleiders in retail e-commerce cerkoopgroei

In een wereld waar digitaal winkelen steeds meer de norm wordt, zien we een opmerkelijke groei in de e-commerce sector. Deze groei is niet uniform verdeeld over de wereld, met bepaalde landen die opvallende vooruitgang boeken. Volgens een recent rapport van Cello Square, zijn er specifieke landen die vooroplopen in de explosieve groei van de online verkoop.

De Filipijnen: Een Onverwachte Koploper

Met een indrukwekkende groei van 24,10% in de e-commerce verkopen, staan de Filipijnen bovenaan de lijst. Deze groei is grotendeels toe te schrijven aan de snelle adoptie van digitale technologieën en een jonge, technologisch onderlegde bevolking.

India's Digitale Sprong

India volgt op de voet met een groei van 22,30%. De enorme bevolking, gecombineerd met een stijgende middenklasse en verbeterde internettoegang, maakt India een hotspot voor e-commerce groei.

Australië en Indonesië: Gelijke Tred

Zowel Australië als Indonesië noteren een groei van 20%. In Australië wordt deze groei gedreven door een al goed ontwikkelde infrastructuur en een sterk groeiende vraag naar online winkelen. In Indonesië is de toename te danken aan een snel groeiende internetpenetratie en een jonge bevolking.

Maleisië: Stevige Groei

Met 18% groei laat Maleisië zien dat het een belangrijke speler is in de Zuidoost-Aziatische e-commerce markt. De groei is te danken aan een toename van cross-border e-commerce en verbeterde logistieke netwerken.

Thailand en Mexico: Solide Prestaties

Thailand registreert een solide 16% groei, terwijl Mexico niet ver achterblijft met 14,20%. Beide landen profiteren van verbeterde e-commerce platforms en een groeiende digitale betrokkenheid van de bevolking.

Argentinië en Vietnam: Aanhoudende Groei

Argentinië en Vietnam, met respectievelijk 14% en 12,50% groei, laten zien dat ook opkomende markten een aanzienlijke rol spelen in de wereldwijde e-commerce expansie.

Zuid-Korea en de Verenigde Staten: Stabiele Groeiers

Zuid-Korea en de Verenigde Staten tonen een meer gematigde, maar nog steeds indrukwekkende groei van respectievelijk 10,60% en 10,50%. In beide landen is e-commerce al goed ingeburgerd, en de groei weerspiegelt een gestage uitbreiding van deze markt.

Conclusie

Deze landen laten zien dat de e-commerce sector een dynamische en snel veranderende markt is. Voor 1folders.nl is het van cruciaal belang om inzicht te hebben in deze wereldwijde trends om effectief in te kunnen spelen op de veranderende behoeften van consumenten. Door deze kennis te integreren in onze strategie, kunnen we beter voldoen aan de eisen van de moderne shopper en blijven we een stap voor in de steeds veranderende wereld van online retail.