Voor de meeste mensen is het een must om met een boodschappenlijstje de supermarkt in te gaan, want veel mensen kennen het wel. Je denkt dat je alles wel kunt onthouden, maar een keer thuis na je supermarkt avontuur kom je er achter dat je toch weer die eitjes bent vergeten.

Bring! is de beste boodschappen app die er te vinden is op het gebied van digitale boodschappenlijstjes.

Het digitale tijdperk is er om je te helpen en alles een stuk makkelijker te maken. Geen briefjes die je kunt verliezen, maar gewoon easy op je telefoon mee te nemen. 

1. Bring!

Deze gratis boodschappenlijst Android en iPhone app is een app die te gebruiken is door het hele gezin. Wanneer een van de kinderen bedenkt dat je toch beter paprika chips in plaats van barbecue chips mee kunt nemen, kunnen zij dit vanuit huis aanpassen op de lijst terwijl jij al in de supermarkt bent.

Buitenom het maken van boodschappenlijsten, kun je met deze app ook recepten en foto’s toevoegen. Je kunt de boodschappenlijstjes indelen in gelegenheden, supermarkten of eigenlijk welke indeling je maar wilt. Ook kun je je klantenkaart toevoegen aan de app.

2. Out of Milk

Out of Milk is een gratis Android en iPhone app die zeer gebruiksvriendelijk de mogelijkheid geeft om boodschappenlijstjes te maken, te delen of gebruik te maken van de standaard boodschappenlijstjes die al in de app staan. Naast de boodschappenlijstjes kun je ook een to-do-list en een Pantry List maken.

Een nadeel van deze app zou kunnen zijn dat ze in het Engels is, al kun je de boodschappen er wel in het Nederlands in zetten. Ook moet je er, als je de lijst altijd ge-update wilt hebben er rekening mee houden dat niet in alle supermarkten een even goede wifi verbinding is.

3. Boodschappenlijst

Deze, door Kiwi3 ontwikkelde Android app, is een gratis boodschappen app waarbij je makkelijk verschillende lijstjes, zoals bakker, slager of supermarkt kunt aanmaken. Het geeft simpele en duidelijk overzichtelijke lijsten met de door jou geselecteerde producten. Wanneer je een product in je mandje hebt, streep je het simpelweg van je lijstje.

Deze app is in meer dan 18 talen in te stellen en wordt door meer dan een miljoen mensen wereldwijd gebruikt. Ook biedt de app een handige suggestielijst wanneer je een boodschap ingeeft. Hierdoor hoef je dus niet het hele woord in te geven, maar kun je het gemakkelijk kiezen uit de drop-down lijst.

4. Picnic

Deze Nederlandse boodschappen app is eigenlijk een online supermarkt. Hij is verkrijgbaar voor zowel Android als iOS. Je geeft het product in dat je wilt hebben en de app stuurt de bestellingen door naar hun slager, groenteboer, bakker en/of andere leveranciers, zij leveren de producten af bij het Picnic magazijn waarna het naar jou wordt toegestuurd. Naast deze lage prijs worden de voor 22:00 bestelde producten ook nog eens gratis de volgende dag bezorgd. De betaling is gemakkelijk; gewoon via iDEAL.

Deze app is momenteel alleen nog maar te gebruiken in Nederland en Duitsland en het kan zijn dat de postcode waar jij zit er nog niet tussen staat, maar de app is zich in rap tempo aan het uitbreiden. De app biedt duizenden artikelen om uit te kiezen, maar mocht het artikel dat jij nodig hebt er nog niet tussen staan, kun je dit doorgeven en wordt het toegevoegd.

5. Listonic

Deze gratis Android en iOS boodschappenlijst app is er op gefocust dat het maken van je boodschappenlijstje geen uren verslindende opgave wordt, maar het je juist tijd bespaard. Omdat de meeste wekelijke boodschappen vaak terug komen, staan deze bovenaan in de lijst van de te kiezen artikelen. Verder biedt de app je honderden handige tips om je boodschappen langer goed te houden, hacks om ze te kopen en hoe je gezond kunt kopen en koken.

Dagelijks worden er door de gebruikers van Listonic zo een 8 miljoen producten per week toegevoegd waardoor de lijst steeds uitgebreider en beter wordt. Bij deze app is het ook mogelijk om je boodschappenlijst te synchroniseren met familie of vrienden, dus iedereen kan zo altijd up-to-date zijn.

6. Apps van de supermarktketen

Vrijwel alle Nederlandse supermarkten hebben hun eigen supermarkt app. De meeste van deze apps bieden ook de functionaliteit om een boodschappenlijst te maken. Vaak beschikken de apps over meer functionaliteiten. Zo zijn er in de meeste supermarkt apps ook recepten en aanbiedingen te vinden.

Apps van supermarkten:

Deze apps zijn gericht op het assortiment van de supermarkt, maar daardoor weet je wel zeker dat je het gekozen artikel ook daadwerkelijk in die winkel zult vinden.

7. Supersimpel

Deze iPhone en Android boodschappenlijst app biedt, zoals de naam al doet vermoeden, een hele simpele mogelijkheid om boodschappenlijstjes te maken. Ook deze app kun je synchroniseren met je familie en vrienden zodat je, terwijl je al in de supermarkt bent, nog aanvullende boodschappen kunt toegevoegd krijgen zonder dat je elkaar hoeft te bellen.

Het werkt supersimpel; je maakt 1 of verschillende lijstjes, of je zet de boodschappen apart erop. Elke lijst heeft een eigen kleur, dus wanneer je een artikel wilt toevoegen, geef je deze simpelweg het kleurtje van de lijst en het staat erbij.

8. Mealime

Mealime is een gratis iPhone en Android boodschappenlijst app die je naast het maken van gemakkelijke boodschappenlijstjes ook honderden recepten aanbiedt. Wanneer je een recept hebt gekozen worden de benodigdheden met 1 klik op je boodschappenlijstje gezet. 

Verder hebben de makers van Mealime zich als doel gesteld dat ze de gebruikers gezonder en bewuster willen maken en de app biedt dan ook wekelijks gezonde en gebalanceerde recepten. Verder kun je ook kiezen om een volledig menu te maken waarbij bepaalde ingrediënten vaker worden gebruikt waardoor je minder moet weggooien; minder voedselverspilling.

9. Too good to go

Deze Android en iPhone app is er op gericht om voedselverspilling tegen te gaan. Een super initiatief van de makers die je de mogelijkheid geven om, naast het tegengaan van voedselverspilling, ook nog eens veel geld te besparen.

Je kunt met de app dagelijks bij jou in de buurt kijken waar er voedsel over is en daarvoor een ticket kopen. Met dit ticket kun je dan de producten ophalen. Naast supermarkten werken ook bijvoorbeeld restaurants, hotels en bakkerijen mee. Dus als je de wereld een beetje beter wilt maken waarbij je portemonnee ook nog een blij wordt, dan is dit de app die je zoekt. Het enige nadeel is dat de meeste producten niet lang (meer) houdbaar zijn.